Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Μνήμη του Σαλαμίνιου Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευάγγελου Λουκά (Κουταλιανού) – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Μνήμη του Σαλαμίνιου Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευάγγελου Λουκά (Κουταλιανού) - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Άγριο κράξιμο στους Συριζαίους – Χειροκροτήματα και επευφημίες στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής 

Δυναμικό παρόν της Χρυσής Αυγής στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευάγγελου Λουκά, γνωστού με το προσωνύμιο Κουταλιανός. 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, η περιφέρεια Πειραιώς παρουσία τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγό και τους Γραμματείς των Τ.Ο. Πειραιώς, Σαλαμίνος και Περάματος, Δεβελέκο Σ., Παπαδημητρίου Μ. και Γλυνό Β. και πλήθος συναγωνιστών και συναγωνιστριών, παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Σαλαμίνος. Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του Ήρωα Καπετάνιου και ακολούθησε η τελετή αποκαλύψεως της προτομής.

Ο Καπετάν Βαγγέλης ως πλοίαρχος του καϊκιού «Άγιος Γεώργιος», στις 25 Ιανουαρίου 1955 και το πλήρωμά του, συνελήφθησαν μαζί με την ομάδα υποδοχής των Κυπρίων Αγωνιστών, μεταφέροντας οπλισμό και πυρομαχικά για τον υπό προετοιμασία απελευθερωτικό αγώνα.

Οι συλληφθέντες ήσαν: Ο Κουταλιανός, ο ιδιοκτήτης του καϊκιού Α. Μέλλος από τον Πόρο, ο Α. Καραδήμας από τη Λιβαδειά, οι ναύτες Μ. Χριστοδουλάκης από τη Νικήτη Χαλκιδικής και Μ. Αλιφραγκής από τη Σαντορίνη και οι Χλωρακιώτες υπό τον δικηγόρο Σωκράτη Λοϊζίδη, στενό συνεργάτη του Γεώργιου Γρίβα, που επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ήταν το δεύτερο ταξίδι του Βαγγέλη Λουκά με οπλισμό προς την Κύπρο, αφού ήταν καπετάνιος και στο «Σειρήν», που τον Μάρτιο του 1954 μετέφερε τα πρώτα όπλα για τον κυπριακό αγώνα, στις ίδιες ακτές.

Ο Καπετάν Βαγγέλης Κουταλιανός προδόθηκε από τους ίδιους ιδεολογικά ανθρώπους που πρόδωσαν τον Αυξεντίου, την ΕΟΚΑ, που είπαν η Κύπρος «κείται μακράν», που είπαν στα Ίμια «No Flags No Troops» (Γκρίζα Ζώνη), που συναγελάζονται με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού και υπουργό του ψευδοκράτους Κενάν Ανίν, που έφεραν το Σχέδιο ΑΝΑΝ και είδαν με τρόμο την είσοδο του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή.

Ο καπετάν Βαγγέλης αφού εξέτισε όλη σχεδόν την ποινή του και τα βασανιστήρια των κατακτητών, επέστρεψε στη Σαλαμίνα το 1959. Αρνήθηκε να πάρει αποζημίωση και το 1974 πρόσφερε τη σύνταξή του υπέρ των Κυπρίων και όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και στα Funds που τις προσφέρουν – τις συντάξεις – οι κλεπτοκράτες της Νέας Δημοκρατίας, του Σύριζα και λοιπών αποκομμάτων του τόξου της μίζας, των ΜΚΟ και των Offshores.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η δυναμική παρουσία της Χρυσής Αυγής, που έτυχε τεράστιας αποδοχής, επευφημιών και χειροκροτημάτων από τους κατοίκους της Σαλαμίνος, συγγενείς του πληρώματος «Άγιος Γεώργιος» και τους Κύπριους επισκέπτες. Τα συνθήματα των δεκάδων συναγωνιστών έσειαν τον περίβολο χώρο του Ναού. Αντιστρόφως ανάλογη αίσθηση προκάλεσε η ΑΠΟΥΣΙΑ των Νεοδημοκρατών και του Καμμένου που μάλλον δεν άντεχαν την ζέστη και την ορθοστασία (δεν ήταν βλέπεις και προεκλογική περίοδος).

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αποδοκιμασίες προκάλεσε η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού «Εθνικής Άμυνας», Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος επήγε στην εκδήλωση (μάλλον από λάθος) να τιμήσει έναν αγωνιστή της ΕΟΚΑ, έναν αγωνιστή του Ελληνικού Έθνους και που σε κάθε περίπτωση θα αποκαλούσε εκείνος και η συμμορία των φορομπηχτών, «Φασίστα».

Η Χρυσή Αυγή, στον καιρό της παρακμής, στην εποχή των ερειπίων, ερειπίων ψυχών και συνειδήσεων, ιδεών και ιδανικών, θα συνεχίσει να τιμά τους Έλληνες Ήρωες, θα συνεχίζει να αγωνίζεται Εναντίον Όλων, ανιδιοτελώς, κάνοντας πράξη την φράση του Καπετάν Βαγγέλη Κουταλιανού: «Ως Έλλην έπραξα το καθήκον μου και είχον ιεράν υποχρέωσιν να βοηθήσω τους αδελφούς Με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου της νήσου Κύπρου».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Ι. Λαγός συνομιλεί με τον γιο ενός από τους Κύπριους αγωνιστές που παρέλαβαν τον οπλισμό που μετέφερε το Σειρήν.

Με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο 

ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-mnhmh-tou-salaminiou-agwnisth-euaggelou-koutaliano#ixzz4AiikJDEf

Exit mobile version