Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες προκλήσεις αλβανών: Θέτουν ευθέως θέμα «τσάμηδων» εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Ελληνικού(;) Κράτους

Νέες προκλήσεις αλβανών: Θέτουν ευθέως θέμα «τσάμηδων» εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Ελληνικού(;) Κράτους

Πατώντας, για μια ακόμη φορά, πάνω στην πλήρη ανυπαρξία του Ελληνικού(;) Κράτους, οι αλβανοί συνεχίζουν να προκαλούν με την συμπεριφορά τους. Ο πρώην αυλικός του Ενβέρ Χότζα και νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θέτει ευθέως θέμα «τσάμηδων», την ώρα που ο ανεκδιήγητος Κοτζιάς πρόκειται να φτάσει σήμερα στα Τίρανα για συνομιλίες. Ο Ράμα, μιλώντας από το βήμα συνεδρίου του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), που μετέχει στην αλβανική κυβέρνηση, επιτέθηκε στη χώρα μας λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Αλβανία θα θέσει επίσημα θέμα Τσάμηδων στις συναντήσεις.

Ο Ράμα, με συμβούλους εξ Ανατολών και με θράσος, δήλωσε ότι εκτός του «Τσάμικου» θα θέσει και την άρση του «εμπολέμου», ενώ, όπως φαίνεται, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να ακυρώσει τις συναντήσεις: «Ελπίζω οι γείτονες να μην παραπονεθούν ότι κάνουμε τον Δία… Τσάμη! Την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους Έλληνες, για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο», αυτόν τον ακατανόητο νόμο, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος, γιατί τώρα οι Έλληνες δεν φεύγουν από το τραπέζι» (!) σημείωσε με ειρωνικό και ταυτόχρονα προκλητικό ύφος…

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τις «εξυπνάδες» του Ράμα για τον «Τσάμη Δία». Από την στιγμή που οι ανύπαρκτοι σε εθνική Ιστορία αλβανοί παρουσιάζουν τον Ελληνικής καταγωγής και συνείδησης Γεώργιο Καστριώτη ως …συμπατριώτη τους, είναι ικανοί για την οποιαδήποτε παραχάραξη. Βρίσκει και τα κάνει, όμως, ο θρασύτατος Ράμα, βασιζόμενος στην μακροχρόνια ενδοτική συμπεριφορά των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου», οι οποίες αντί να ασκήσουν δυναμική πολιτική επί υπαρκτών ζητημάτων, όπως είναι τα εθνικά και περιουσιακά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων και βεβαίως η ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένη περίπτωση της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, έχουν καταντήσει έρμαιο στις επεκτατικές διαθέσεις των θρασύτατων και ανιστόρητων αλβανών.

Οι χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» και η επανεκκίνηση του ανύπαρκτου θέματος των «τσάμηδων» εκ μέρους των αλβανών δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση ακόμη και απέναντι ενός αλλοπρόσαλλου Έθνους, το οποίο απέκτησε κρατική υπόσταση το 1912, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων εκείνης της εποχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-proklhseis-albanwn-thetoun-euthews-thema-tsamhdwn-ekmetalleuomenoi-thn#ixzz4AoWu9V3T

Exit mobile version