Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόλυτοι συνένοχοι στο τρίτο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ οι αντιπολιτευόμενοι του «συνταγματικού τόξου»

Απόλυτοι συνένοχοι στο τρίτο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ οι αντιπολιτευόμενοι του «συνταγματικού τόξου»

Αναμφίβολα, ξεπούλημα των πάντων αποτελεί η τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την παράδοση της ξενοδουλείας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και μνημείο υποκρισίας το να… καταγγέλλεται αυτό το ξεπούλημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου», τα οποία έχουν παρόμοιες ευθύνες για την σημερινή τραγική κατάσταση. Συνένοχα στο «έγκλημα» αποδεικνύονται τα περισσότερα κόμματα, μολονότι τώρα, εκ του ασφαλούς, όχι μόνο καταψηφίζουν μνημονιακά νομοσχέδια στη Βουλή, αλλά διαμαρτύρονται ότι παραδίδεται η χώρα στους «γύπες» των αγορών!

Το τρίτο Μνημόνιο, που είχε εγκριθεί από την Ολομέλεια τον Αύγουστο του 2015 και μάλιστα με πλειοψηφία 222 βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ), προέβλεπε (σχεδόν) όλα τα μέτρα τα οποία σταδιακά γίνονται νόμοι του κράτους! Από το Υπερταμείο έως την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και το ΕΚΑΣ, όλα αποτελούσαν μέρος της συμφωνίας, η οποία πλέον καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση ως επώδυνη για τον ελληνικό λαό.

Για του λόγου το αληθές, στο τρίτο Μνημόνιο προβλέπεται μεταρρύθμιση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να θεσπίσει μεταρρυθμίσεις τόσο στην άμεση όσο και στην έμμεση φορολογία, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της εισπραξιμότητας και την τόνωση της προσφοράς εργασίας. Ήδη τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση θέσπισε σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα του ΦΠΑ, με στόχο την απλοποίηση της δομής του συστήματος ΦΠΑ, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς και την εξάλειψη και τον εξορθολογισμό των εξαιρέσεων, δημιουργώντας ετήσια έσοδα ύψους περίπου 1% του ΑΕΠ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια, καθώς στο ίδιο Μνημόνιο προβλεπόταν και η δημιουργία του νέου Υπερταμείου, το οποίο αποτέλεσε κόκκινο πανί για τα κόμματα της αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου». «Άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι το Υπερταμείο» διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για «εξωπραγματική δέσμευση» μιλούσε ο Στ. Θεοδωράκης, «μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε» προσέθετε η Φ. Γεννηματά. Και οι τρεις, ωστόσο, ξέχασαν τι αναφέρει η σελίδα 1.030 του νόμου 4336/2015!

«Σύμφωνα με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής της Ζώνης του Ευρώ, της 12ης Ιουλίου 2015, θα συσταθεί ένα νέο ανεξάρτητο Ταμείο (το «Ταμείο»), το οποίο θα κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας. Πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και να προστατεύει, να δημιουργεί και εν τέλει να μεγιστοποιεί την αξία τους, την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα» τονιζόταν χαρακτηριστικά. Λίγους μήνες αργότερα και οι τρεις έσπευσαν να αναιρέσουν την προηγούμενη ψήφο τους!

Μάλιστα, ακόμα και την αύξηση του ΕΝΦΙΑ περιείχε το τρίτο Μνημόνιο, η οποία έφτασε ως τροπολογία στη Βουλή. Όπως υπογραμμίζεται στο τρίτο Μνημόνιο, «εν όψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα, θα προσαρμόσει τους φορολογικούς συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από τον φόρο ακίνητης περιουσίας το 2016 θα ανέλθουν τουλάχιστον στο ποσό των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, και θα προσαρμόσει την εναλλακτική ελάχιστη φορολογία επί του εισοδήματος φυσικών προσώπων».

Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να παρατηρήσουμε και σ’ άλλες διατάξεις, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, η δημιουργία του «κόφτη», ο σχεδιασμός για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό. Όλα ήταν προσχεδιασμένα, με πλήρη ανάλυση ώστε να μην υπάρχουν διόλου παρανοήσεις! Και όμως, αυτά τα οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης του «συνταγματικού τόξου» ψήφισαν «δαγκωτό» μαζί με την κυβέρνηση στις 14 Αυγούστου 2015, σήμερα τα… καταγγέλλουν για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους πολιτικής αυτοσυντήρησης και επιβίωσης.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από τα κροκοδείλια δάκρυα των απολύτων συνενόχων της κυβέρνησης στην οριστική παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, την πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ολοκληρωτική φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apolutoi-sunenochoi-sto-trito-mnhmonio-ths-kubernhshs-suriza-anel-oi-antipo#ixzz4ApXMkYgd

Exit mobile version