Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία βουλευτή της ΝΔ: «Το Mega καθόριζε ποιος θα είναι ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος»

Ομολογία βουλευτή της ΝΔ: «Το Mega καθόριζε ποιος θα είναι ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος»

Το ότι τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» έχουν σχέσεις εξάρτησης με τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι κάτι ευρέως γνωστό.

Όταν, μάλιστα, η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται και από βουλευτή, τότε αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση. Έτσι, λοιπόν, συνέβη και με τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότι «αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. έχουν δοκιμάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της αντίθεσής τους με τα συστήματα της διαπλοκής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η η περίπτωσή μου, όπου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την έρευνα του σκανδάλου της Siemens, στο κανάλι Mega δέχθηκα ιταμή επίθεση, εκφράσεις ανοίκειες («κοινοβουλευτικοί καραγκιόζηδες») και, αμυνόμενος, κατήγγειλα από το 2009 τους δεσμούς διαπλοκής μεταξύ μιντιακής, οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Έκτοτε, βέβαια, έχω αποκλειστεί από κάθε συμμετοχή και πολιτικές συζητήσεις στο κανάλι αυτό, αλλά και χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κατ΄απαίτηση της κυρίας Τρέμη επαύθην από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά».

Έχουμε, δηλαδή, την ξεκάθαρη ομολογία πρωτοκλασάτου βουλευτή της ΝΔ ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι ήταν αυτό το οποίο, επί της ουσίας, καθόριζε την πολιτική που θα ακολουθούσε η ΝΔ και τα πρόσωπα που θα την πλαισίωναν στις πιο καίριες θέσεις.

Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε μόνο επί της εποχής Σαμαρά. Συνέβαινε και νωρίτερα, όπως άλλωστε συνεχίζει να συμβαίνει και τώρα, επί Μητσοτάκη. Αρκεί να δούμε την συμπεριφορά όχι μόνο του (ετοιμοθάνατου) Mega αλλά και των υπόλοιπων διαπλεκόμενων ΜΜΕ απέναντι στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη προσωπικά. Μια συμπεριφορά κάτι παραπάνω από φιλική, η οποία βεβαίως έχει και τα ανάλογα «ανταλλάγματα».

Ποια είναι αυτά; Βλέποντας την υποστηρικτική θέση της ΝΔ υπέρ των διαπλεκόμενων ΜΜΕ καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε το αυτονόητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-bouleuth-ths-nd-to-mega-kathorize-poios-tha-einai-o-koinobouleutik#ixzz4AvUEdjMe

Exit mobile version