Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νομίζει ότι απευθύνεται σε χαχόλους ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν ψήφισε τα μνημονιακά μέτρα…

Νομίζει ότι απευθύνεται σε χαχόλους ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν ψήφισε τα μνημονιακά μέτρα...

Με το γνωστό θράσος το οποίο διακατέχει κάθε γνήσιο τέκνο του εγχώριου πολιτικαντισμού, ο Μητσοτάκης «έδωσε τα ρέστα του» σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη προκαλώντας τον γέλωτα: «Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας». Γνωρίζει ο ίδιος, φυσικά, ότι λέει χοντροκομμένα ψέματα, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. 

Τι να έλεγε, άλλωστε, ότι τα ίδια θα έκανε κι αυτός αν ήταν στη θέση του Τσίπρα; Γι΄ αυτό και καταφεύγει σε μια ρητορική, η οποία θυμίζει τα αλήστου μνήμης «Ζάππεια» του απατεώνα Σαμαρά: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής, κάτι το οποίο είπαν ξεκάθαρα και οι δανειστές. Εμείς έχουμε άλλο δρόμο, αυτό με τον οποίο περιορίζονται οι δαπάνες. Εμείς θα ακολουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα  μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους».

Φυσικά και ο Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς νοήμων άνθρωπος δεν παίρνει στα σοβαρά αυτές τις φαιδρότητες. Ο ίδιος υπήρξε υπουργός του Σαμαρά, απολύοντας μάλιστα εργαζόμενους, η ΝΔ ψήφισε κι αυτή το τρίτο Μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο μαζί με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επομένως δεν τίθεται έστω και στοιχειωδώς κάποιο πολιτικό τεκμήριο αθωότητας (όπως υποτίθεται ότι είχε ο Τσίπρας, όταν κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015).

Όμως, αυτή η τακτική είναι η μόνη με την οποία ο Μητσοτάκης μπορεί να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη φθορά του Τσίπρα. Λέγοντας, δηλαδή, χοντρά ψέματα. Θα περιμένει αυτή την φυσιολογική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, σ΄αυτό το διάστημα όμως «κάτι» πρέπει να λέει. Εκεί που ποντάρει ο Μητσοτάκης είναι στην αισχρή πολιτική λογική του «λιγότερο κακού». Πιστεύει ότι για μια ακόμη φορά ο Λαός θα συρθεί πίσω από την ανήθικη αυτή λογική και θα τον επιλέξει, όπως άλλωστε με την λογική του «μικρότερου κακού» επέλεξε τον μνημονιακό (πλέον) Τσίπρα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αν δύναμη του Μητσοτάκη και της ΝΔ, για να επιστρέψει στο «μέλι» της εξουσίας, είναι η αδυναμία και η απόγνωση του Ελληνικού Λαού, Δύναμη των Ελλήνων πρέπει να είναι η επίγνωση ότι η τύχη τους εξαρτάται μόνο από τους ίδιους, και απορρίπτοντας την απαράδεκτη λογική του «μικρότερου κακού» να συμπορευθούν με το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-edwse-ta-resta-tou-se-prosfath-thleoptikh-sunenteujh-prokalwnt#ixzz4AvqiXv00

Exit mobile version