Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα – Μέρος Α’

Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα - Μέρος Α’

Η είδηση δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ημερήσια εφημερίδα (“Εστία”), και υπό τον τίτλο “Συνελήφθη ο υιός Σέχου” γράφει τα εξής: “Για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών συνελήφθη από την σουηδική Αστυνομία ο Σκεντέρ Σέχου, υιός του πάλαι ποτέ πρωθυπουργού της Αλβανίας επί καθεστώτος Χότζα, Μεχμέτ Σέχου. Ο τελευταίος είχε πέσει θύμα κομματικών εκκαθαρίσεων του Χότζα το 1981, οπότε εξηφανίσθη από το προσκήνιο, και, συμφώνως προς την επίσημη ανακοίνωση του καθεστώτος, αυτοκτόνησε”. Διαβάζοντας την σχετική είδηση μια σειρά σκέψεων, σχετικά με το ιστορικό παρελθόν, ταλάνισε το μυαλό μου. Ο γιος του επί δεκαετίες πιο στενού συνεργάτη του αιμοδιψή τυράννου των Τιράνων Ενβέρ Χότζα συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών. Τι κατάντια… 

Ο Μεχμέτ Σέχου παρότι για πολλά (από το 1944 συγκεκριμένα) είχε τα ηνία της εξουσίας μαζί με τον Ενβέρ Χότζα, ηγείτο της διαβόητης “Σιγκουρίμι” (της κρατικής ασφάλειας του καθεστώτος) και από κοινού έκαναν τις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις και εκτελέσεις, όχι μόνο των αντιφρονούντων αλλά και όσων μέσα στο κόμμα έπεφταν σε δυσμένεια, τελικά έπεσε κι αυτός θύμα του Χότζα και της μανίας της εξουσίας που τον διακατείχε. Η αρχική είδηση του θανάτου του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Αλβανία, αν και η λιτή ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας (ΚΕΑ) έδειχνε ότι κάτι πιο βαθύ κρυβόταν. Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΑ είχε ως εξής: “Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας, το Προεδρείο της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας, και το Υπουργικό Συμβούλιο της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας ανακοινώνουν ότι την νύχτα ξημερώνοντας η 18η Δεκέμβρη του 1981, σε στιγμή νευρικής κρίσης, ο σύντροφος Μεχμέτ Σέχου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας και πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας αυτοκτόνησε”.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός, ώσπου ο ίδιος ο Ενβέρ Χότζα φρόντισε να δώσει μια άλλη διάσταση στην “αυτοκτονία” του Σέχου, λέγοντας τα εξής: “Σ’ αυτή την ενότητα του Κόμματος και του λαού έσπασε τα μούτρα του και ο Μεχμέτ Σέχου, ένας από τους πιο επικίνδυνους προδότες και εχθρούς της σοσιαλιστικής Αλβανίας. Πολλές φορές είχε κριτικαριστεί από το Κόμμα για βαριά λάθη, αλλά μπόρεσε να καμουφλαριστεί. Σύμφωνα με ντοκουμέντα που ανακαλύφθηκαν και αδιάψευστες μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι πριν από τον πόλεμο ακόμα είχε μπει στην υπηρεσία της αμερικανικής κατασκοπείας. Στην διάρκεια του πολέμου και μετά την απελευθέρωση ο Μεχμέτ Σέχου ενήργησε και δούλεψε στην Αλβανία σαν μισθοφόρος των ξένων και κάτω από τις διαταγές τους. Ακόμα και τότε που ήταν στην πρώτη Ταξιαρχία, στρατολογήθηκε και από τη γιουγκοσλαβική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (OZNA σήμερα UDB), παραύστερα και από την σοβιετική KGB, τις οποίες και υπηρέτησε με ζήλο.

Με την υπόδειξη και σύμφωνα με τις οδηγίες των ξένων κέντρων κατασκοπείας, ιδιαίτερα της CIA και της UBD, αυτός και η ομάδα των συνωμοτών που συνδέονταν μαζί του και που παραπέμφθηκαν τώρα στην ανάκριση, έχουν δουλέψει για να καταστρέψουν το Κόμμα και την λαϊκή εξουσία και να βάλουν την Αλβανία κάτω από την ξένη κυριαρχία. Για να εφαρμόσουν τα ανατρεπτικά και ληστρικά σχέδια που τα επεξεργάστηκαν οι πάτρωνές τους στην Ουάσιγκτον, το Βελιγράδι και αλλού, ο Μεχμέτ Σέχου και η συντροφία του ήταν προετοιμασμένοι για βαριά εγκλήματα. Ο Μεχμέτ Σέχου είχε πάρει διαταγή από την γιουγκοσλαβική UDB να δολοφονήσει τον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και άλλους ηγέτες του Κόμματος και του Κράτους, καθώς και να συνθλίψει με τρομοκρατικά μέσα όλους εκείνους που θα ξεσηκώνονταν ενάντια σ’ αυτή την μεγάλη προδοσία. Και αν αυτοί δεν μπόρεσαν να ενεργήσουν για την πραγματοποίηση των εγκληματικών τους σκοπών, αυτό συνδέεται με τον μεγάλο φόβο που είχαν από τον λαό και το Κόμμα, από την ατσάλινη ενότητα, που δεν αφήνει σε κανέναν εχθρό να σαλέψει, όσο ύπουλος και σατανικός κι αν είναι.

Ο Μεχμέτ Σέχου δεν μπόρεσε ποτέ να διαστρεβλώσει την γραμμή του Κόμματος, γιατί αν θα επιχειρούσε να κάμει αυτό, θα ξεσκεπάζονταν αμέσως. Βρισκόμενος ανάμεσα σε δυό πυρά, ανάμεσα στην απαίτηση της UDB, που καιγόταν το έδαφος κάτω από τα πόδια της στην Κόσοβα, και τον φόβο μπροστά στην ενότητα του Κόμματος και του λαού, δεν έμεινε άλλο στον Μεχμέτ Σέχου παρά ο επαίσχυντος δρόμος της αυτοκτονίας”. Είναι ολοφάνερο, από το απόσπασμα αυτό σχετικά με τον Σέχου, το παραλήρημα του Χότζα για τον επί δεκαετίες πιο στενό συνεργάτη του. Έτσι, λοιπόν, ο Σέχου ήταν ταυτόχρονα συνεργάτης των αμερικανών, των γιουγκοσλάβων, της KGB επί ολόκληρες δεκαετίες, είχε σχέδιο δολοφονίας του Χότζα και των άλλων συνεργατών του και στο τέλος επειδή ήταν “Βρισκόμενος ανάμεσα σε δύο πυρά” δεν υπήρχε άλλη επιλογή “παρά ο επαίσχυντος δρόμος της αυτοκτονίας”… Από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση που μιλούσε για “στιγμή νευρικής κρίσης” φτάσαμε στον χαρακτηρισμό του Σέχου ως έναν “από τους πιο επικίνδυνους προδότες και εχθρούς της σοσιαλιστικής Αλβανίας”. Τραγελαφική κατάσταση, η οποία επιδεινώθηκε περισσότερο μετά τα όσα υποστήριξε χρόνια αργότερα ο διάδοχος του Ενβέρ Χότζα, ο Ραμίζ Αλία, γύρω από το θέμα αυτό, το οποίο θα δούμε σε επόμενη αναφορά μας. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-brwmiko-eswkommounistiko-jekatharisma-meros-a#ixzz4AxmpSL3V

Exit mobile version