Η απαράδεκτη, ανέντιμη και αντιδημοκρατική πρόταση κάποιων καθεστωτικών τύπων, οι οποίοι ζουν στο περιθώριο της Κοινωνίας, για έμμεση προτροπή απαγόρευσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να συμμετέχει στις εκλογές έχει κι άλλες παρόμοιες παραμέτρους αντεθνικού χαρακτήρα. Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», «πρόκειται για πρόταση φιλελεύθερη στην οικονομία, αντιφιλελεύθερη σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων (περιορισμός δικαιώματος απεργίας σε ΔΕΚΟ ζωτικής σημασίας, περιορισμός ανθρώπινων δικαιωμάτων). Φυσικά, προβλέπει και τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας, τον οποίο συνυπογράφει ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ Γιάννης Κτιστάκις».
Υπάρχει, όμως, και συνέχεια, καθώς σ΄άλλη σελίδα της «Δημοκρατίας» διαβάζουμε τα εξής: «Γυρίζει από την πίσω πόρτα στη Ν.Δ. ο Στέφανος Μάνος. Όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ, σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με την ομάδα Μάνου, που κατέθεσε συνολική πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, την οποία συνέταξαν υπό την εποπτεία του πρώην υπουργού οι Νίκος Αλιβιζάτος, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Γιάννης Κτιστάκις, Παναγής Βουρλούμης κ.α. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, η πρόταση αυτή θα γίνει δεκτή σχεδόν στο σύνολό της από τη Ν.Δ. γιατί περιέχει τολμηρές αλλαγές.
Προτού μπω στην ουσία της, επισημαίνω απλώς ότι η Ν.Δ. φαίνεται να ακολουθεί τη μέθοδο του outsourcing στην εκπόνηση προτάσεων και ότι ο αρμόδιος επί της αναθεώρησης Κώστας Τασούλας απλώς… κρατά το φανάρι. Υποχρεώθηκε να παρουσιάσει τα πρώτες πέντε προτάσεις πρώτος για να τηρηθούν τα προσχήματα. Όμως στο παρασκήνιο άλλοι εργάζονταν γι΄ αυτό.
Τώρα επί της ουσίας η πρόταση της ομάδας Μάνου –θα διαβάσετε κριτική και σε άλλες στήλες – έχει τρεις πυρήνες. Ο πρώτος είναι οι αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης. Με την κατάργηση της δεδηλωμένης και τη δυνατότητα διακυβέρνησης από κυβερνήσεις μειοψηφίας χωρίς 151 πλήττει τη λαϊκή κυριαρχία προς όφελος μειοψηφιών. Ο δεύτερος είναι ο φιλελεύθερος χαρακτήρας σε ζητήματα οικονομίας και ιδιοκτησίας, σωστός. Και ο τρίτος περιλαμβάνει τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας με την κατάργηση των άρθρων 3 και 12 και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Είμαι περίεργος να δω αν ο Κυριάκος υιοθετεί αυτή την πρόταση του τρίτου πυλώνα».
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η νεοφιλελεύθερη αυτή πρόταση, με σαφή αντεθνικό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο, έχει και την «ευλογία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει τόσο στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας όσο και στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, δείχνοντας έτσι τον διεθνιστικό κοσμοπολιτισμό που διέπει την φιλελεύθερη αντίληψή του.
Μπορεί τα διάφορα «εθνικόφρονα» φαιδρά παπαγαλάκια – νούμερα που καθυβρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και δρουν υπογείως υπέρ της ΝΔ να εξευτελιστούν πλήρως με την πρωτοβουλία αυτή του Μητσοτάκη, αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει το αφεντικό τους. Άλλη μια απόδειξη, λοιπόν, ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία δεν θα σημάνει και το τέλος του εθνομηδενισμού, καθώς αυτός θα συνεχιστεί κάτω από την φιλελεύθερη – κοσμοπολίτικη οπτική γωνία, υπό την διακυβέρνηση της ΝΔ.
Κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας ας γνωρίζει ότι ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ενίσχυση του ανθελληνισμού σε κυβερνητικό επίπεδο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimos-o-mhtsotakhs-gia-chwrismo-kratous-ekklhsias-kai-katarghsh-tou-thrhs#ixzz4AzkMawYz