Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θνήσκε Υπέρ Πατρίδος

Θνήσκε Υπέρ Πατρίδος

«Έξω. Προστάζω. Έξω απ’ το ναό µου. Σαΐτα. Φίδι φτερωτό θα ρίξει επάνω σας το κατάργυρο τόξο µου. Θα βογγήξετε. Σαν µαύρο αφρό θα το ξεράσετε το αίµα του φόνου που ήπιατε. Σ’ αυτό το ναό δεν έχετε θέση. Εκεί που δικάζουν και σφάζουν να πάτε. Που βγάζουν µάτια. Που παίρνουν κεφάλια. Που ευνουχίζουν τα παιδιά για να σβήσουν γενιές. Στους λιθοβολισµούς, στους ακρωτηριασµούς στα παλουκώµατα πουµουγκρίζουν. Με τέτοια ευφραίνεστε. Και οι θεοί σας σιχαίνονται. Η µορφή σας σας δείχνει. Με τα λιοντάρια να ζείτε που ταιριάζετε. Όχι σε ναούς που τ’ άγγιγµά σας µαγαρίζει. Άντε να βοσκήσετε τώρα αλλού, χωρίς βοσκό. Τέτοια µισηµένη φάρα κανένας Θεός δεν τη θέλει.»

Απόλλων – Ευμενίδες – Αισχύλος

Το να αγαπά κανείς την πατρίδα του, η «φιλοπατρία» (λέξη που πρωτοεμφανίστηκε στον Αριστοφάνη), είναι το πιο φυσικό πράγμα. Είναι συναίσθημα με το οποίο γεννιόμαστε και το κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή. Ανάμεσα στις ποικίλες αντιδράσεις που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση είναι ο πατριωτισμός και η καταγωγή μας να θεωρούνται ρατσιστικά κατάλοιπα που ενστερνίζονται υποδεέστερα έθνη. Το να αγαπάμε την πατρίδα μας, να εργαζόμαστε για το καλό της, να την προστατεύουμε από επιβουλές, να μεριμνούμε για τη διατήρηση των αξιών και των μνημών που μας ενώνουν σε μια όχι απλώς πολιτιστική αλλά και πολιτική και ηθική κοινότητα, είναι ορθές επιλογές συλλογικής ζωής και καθήκοντα ηθικά. Αντιθέτως, η ιστορία έχει αποδείξει πως το κράτος, το έθνος, ο λαός ή η φυλή που επιτρέπει άλλους να επηρεάσουν ή να ελέγξουν οτιδήποτε από τα παρακάτω θα αφανιστούν, δηλαδή:

– Τα μέσα πληροφόρησης

– Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

– Τα θρησκευτικά ιδρύματα

– Τα πολιτικά γραφεία

– Τα δικαστικά ιδρύματα

– Τα πολιτισμικά ιδρύματα

– Την οικονομική ζωή

Οι ηγέτες ενός λαού δεν πρέπει να είναι τύραννοι αλλά υπηρέτες των νόμων και φρουροί του έθνους. Δεν πρέπει ποτέ να υπηρετούν το δικό τους συμφέρον. Η επιλογή αυτών πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ιδεολογία τους και την πίστη τους σε αυτήν και όχι με το ζήλο τους για χρήμα και δόξα.Το ερώτημα είναι: Πώς προσδιορίζεται το γενικό καλό; Και γιατί όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν ως προς το συμφέρον της δικής μας χώρας, αλλά των άλλων χωρών; Τα λόγια του Απόλλωνα, διαχρονικά, σαν να γράφτηκαν σήμερα. Τα ιερά ελληνικά χώματα βρίσκονται στα χέρια εχθρικών δυναμέων που υποκινούνται από ακόμα μεγαλύτερες. Έξω, λοιπόν! Μακριά! Και οι Θεοί σας σιχαίνονται! Η γλυκειά θεά της Ειρήνης ζει προστατευμένη κάτω από δυνατό χέρι του θεού του Πολέμου. Θα υμνήσουμε λοιπόν τον πόλεμο -τη μόνη υγιεινή του κόσμου-, τον Πατριωτισμό, τα ανατρεπτικά κινήματα των απελευθερωτών αγνών Εθνικιστών, τις όμορφες εκείνες ιδέες που αξίζει να πεθάνεις για αυτές.

Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thnhske-uper-patridos#ixzz4BGsgFKSu

Exit mobile version