Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «μαθητευόμενος» Μητσοτάκης αναμένει την σειρά του ως επόμενος εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων

Ο «μαθητευόμενος» Μητσοτάκης αναμένει την σειρά του ως επόμενος εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων

Όσοι αιθεροβάμονες ευελπιστούν ακόμη ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να ακολουθήσει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης διαφορετική πολιτική απ΄αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να δουν την πρόσφατη συνάντηση του νυν αρχηγού της ΝΔ με την Μέρκελ και να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα ώστε να διαλυθούν άμεσα οι οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις. Οι όποιες… εξυπνάδες του Μητσοτάκη για ένα «διαφορετικό μείγμα πολιτικής» αφήνει εντελώς αδιάφορη την Μέρκελ. Αυτά τα είχε ακούσει ξανά στο παρελθόν από τον Σαμαρά, όταν αυτός ο πολιτικός απατεώνας παρίστανε τον «αντιμνημονιακό», τον οποίο στην συνέχεια «συμμόρφωσε», αφού προηγουμένως τον είχε για ένα χρονικό διάστημα στον πάγο.

Γνωρίζει, βεβαίως, πολύ καλά η Μέρκελ ότι αυτές οι… εξυπνάδες του Μητσοτάκη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά στοχεύουν μόνο στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Το ζητούμενο για την Μέρκελ και τους άλλους διεθνείς τοκογλύφους είναι εάν έμπρακτα η ΝΔ θα στηρίξει την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ή όχι.

Πριν δώσουμε την απάντηση πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί και στον προκάτοχο του Μητσοτάκη, τον Σαμαρά, το 2010-11. Εκείνος, με τις δικές του… εξυπνάδες των «Ζαππείων», ασκούσε τότε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Τζέφρυ και την μνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε. Γι’ αυτό και η Μέρκελ αρνούνταν να συναντηθεί μαζί του, μέχρι που παρέα με τον Σαρκοζί ξεφορτώθηκαν τον Γιωργάκη και ο Σαμαράς εξευτελιζόμενος δεν είχε άλλη επιλογή από το να δείξει το πραγματικό πρόσωπό του και να συμμετάσχει στην μνημονιακή συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Κι όταν, ως πρωθυπουργός πλέον, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Βερολίνο, υποχρεώθηκε να πει δημόσια εκείνο το περιβόητο «ουδείς αναμάρτητος», εξευτελιζόμενος ξανά αφού εμφανιζόταν να κάνει αυτοκριτική για την αντιπολιτευτική του τακτική!

Το 2014, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Σαμαράς είδε έντρομος την Μέρκελ να τον εγκαταλείπει. Αρνήθηκε να του προσφέρει την παραμικρή στήριξη και προτίμησε να διαπραγματευθεί όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τον Τσίπρα, ο οποίος φαινόταν ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Από την σκοπιά των δικών τους συμφερόντων, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δικαιώθηκαν. Ο Σαμαράς πήγε αρχικά στο περιθώριο και μετά στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής, ενώ ο Τσίπρας έγινε ο πιο υπάκουος εγχώριος υπηρέτης της γερμανικής πολιτικής και των διεθνών τοκογλύφων.

Δεν έχουν, λοιπόν, κάποιον ιδιαίτερο λόγο να τον εγκαταλείψουν τώρα για χάρη του Μητσοτάκη, επειδή αυτός θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Θα περιμένει την σειρά του μέχρι οι εταίροι και οι δανειστές να «ξεζουμίσουν» τον Τσίπρα, όπως έκαναν και με τον προκάτοχό του τον Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης «μαθαίνει» τώρα, ώστε ως ο επόμενος στην επετηρίδα των εκλεκτών της μνημονιακής κατοχής να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου του, ως εντολοδόχος και διεκπεραιωτής των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος φωτογραφικός «απολογισμός» της συνάντησης Μέρκελ – Μητσοτάκη ήταν μια κακοφωτισμένη φωτογραφία, η οποία πρέπει να τραβήχτηκε από κάποιο κινητό συνεργάτη του αρχηγού της ΝΔ. Επίσημες φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν. Ακόμη και οι εγχώριες εφημερίδες (πλην των «Νέων», που είχαν την συγκεκριμένη κακοφωτισμένη φωτογραφία) κατέφυγαν σε φωτογραφίες από την συνάντηση του περασμένου Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mathhteuomenos-mhtsotakhs-anamenei-thn-seira-tou-ws-epomenos-entolodochos#ixzz4BGtWgHmZ

Exit mobile version