Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο μπαρμπά – Φανούρης για ένα κοκκαλάκι εξουσίας από τον Τσίπρα;

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο μπαρμπά - Φανούρης για ένα κοκκαλάκι εξουσίας από τον Τσίπρα;

Κάνει ό,τι μπορεί ο απόλυτα αποτυχημένος πολιτικάντης Φώτης Κουβέλης προκειμένου να «γλείψει» και να δείξει πόσο πρόθυμος είναι να μπει ως υπουργός στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να βγει από την πλήρη πολιτική ανυπαρξία που τον έστειλε αρχικά ο Ελληνικός Λαός και μετά οι τέως συνοδοιπόροι του στην ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αφού φροντίζει να γίνεται… «συριζαιότερος των συριζαίων» φτάνουμε στο «ζουμί», καθώς στην ερώτηση «Από την πλευρά σας, μέσω της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς είστε έτοιμοι να ενταχθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα παρευρεθείτε;», ο μπαρμπά-Φώτης απαντάει ως εξής: «Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύσαμε, θέλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να συμβάλει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Δεν είμαστε κόμμα. Διεκδικούμε να είμαστε παρόντες σε μια συγκυρία δύσκολη και για τον τόπο και για τον προοδευτικό χώρο. Παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις, πραγματοποιούμε εκδηλώσεις, έχουμε συγκροτήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο. Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων που εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση».

Το θράσος του, όμως, επεκτείνεται όταν στην τελευταία ερώτηση που του γίνεται «Ένας ανασχηματισμός είναι χρήσιμος για να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα; Έχετε διαψεύσει πολλάκις ότι σας έχει γίνει κρούση, αν όμως σας γίνει πρόταση πώς θα μπορούσατε να την απορρίψετε;» απαντά ως εξής: «Δεν ήταν ποτέ οι προσωπικές στρατηγικές αυτές που καθόριζαν τις αποφάσεις μου. Κατανοώ το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που προκαλεί το ερώτημα. Κατανοήστε κι εσείς την επιλογή να προτάσσεται το μείζον, το συλλογικό και όχι το προσωπικό».

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το «ψώνιο» του Κουβέλη να επανέλθει στον «αφρό» της πολιτικής σκηνής, με τραγικό αποτέλεσμα να «γλείφει» εκεί που πριν «έφτυνε». Δεν έχει νόημα να  επαναφέρουμε το πώς «στόλιζε» τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με διάφορους άλλους «ανανεωτικούς» της αριστεράς και να δημιουργήσει την ΔΗΜΑΡ. Τώρα, «εξευτελισμένος» πολιτικά στον έσχατο βαθμό, παρακαλά για κανένα υπουργείο, προκαλώντας την αηδία και τη χλεύη στο πανελλήνιο για την κατάντια του να γίνει πιο φανατικός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και από τους ίδιους τους συριζαίους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-echei-pato-h-politikh-katantia-tou-koubelh.-gleifei-apisteuta-ton-suriz#ixzz4BHsnNnVS

Exit mobile version