Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος: Αυτοί που ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας, στην φέτα θα κολλούσαν;

Ηλίας Παναγιώταρος: Αυτοί που ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας, στην φέτα θα κολλούσαν;

Η φέτα είναι ένα από τα διασημότερα και πλέον αναγνωρισμένα ελληνικά τυριά παγκοσμίως με όνομα που έως τώρα ήταν ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).

Είναι ενδεχομένως και από τις λίγες πηγές εσόδων, ανάπτυξης και δημιουργίας για δεκάδες χιλιάδες κτηνοτρόφους της μητροπολιτικής Ελλάδος, και της Λέσβου και θα μπορούσε να είναι για πολύ περισσότερους κτηνοτρόφους (καθώς και για μελλοντικούς) εάν το ελληνικό κράτος μεριμνούσε για τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την προστασία της ονομασίας της φέτας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Για την ιστορία, η φέτα καθιερώθηκε ως Π.Ο.Π., έτσι που ούτε τα ελληνικά νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου (πλην Λέσβου) μπορούν να παράξουν τυρί με αυτή την ονομασία (φέτα ονομάζεται το τυρί, το οποίο παράγεται από την μείξη γάλακτος από αίγες και πρόβατα ελληνικών φύλλων (ρατσιστικό, ε;), τα οποία βόσκουν στην πολυποίκιλη συγκεκριμένη χλωρίδα της Ηπειρωτικής Ελλάδος.

Οποιοδήποτε άλλο τυρί πρέπει να φέρει υποχρεωτικά την ονομασία λευκό τυρί ή κάποια άλλη ονομασία αλλά όχι την ονομασία ΦΕΤΑ ή ακόμα και παραπλήσια παράγωγα της λέξης.

Δυστυχώς! Ενώ οι Έλληνες κτηνοτρόφοι κέρδιζαν την αποκλειστική χρήση της ονομασίας της φέτας, μέσω τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, οι οποίες έως τότε καπηλεύονταν την ονομασία του επίμαχου ελληνικού ποιοτικού τυριού, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013 μέσω των υπουργών Μηταράκη-Τσαυτάρη υπέγραψε στα μουλωχτά για λογαριασμό της Ελλάδος στην Ε.Ε., συμφωνία με τον Καναδά, χαρίζοντας την δυνατότητα οι Καναδοί κτηνοτρόφοι να ονομάζουν φέτα οποιοδήποτε λευκό τυρί παράγουν και να το εξάγουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου (πλην των χωρών όπου οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πέτυχαν με δικαστικές αποφάσεις την αποκλειστική χρήση της «επίμαχης ονομασίας»). Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εκλιπαρούσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην υπογράψει την συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά (για άσκηση βέτο από πλευράς Ελλάδος ούτε που τους πέρασε από το μυαλό…), για να το «παλέψουν» μόνοι τους δικαστικά.

Οι κτηνοτρόφοι, μετά τα δεδικασμένα σε Τουρκία και άλλες χώρες, σε μια ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη πίστευαν πως θα κατάφερναν να φέρουν μια ακόμη νίκη των Ελλήνων κτηνοτρόφων έναντι των Καναδών. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου κατηγορούσαν την κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ότι υποκύπτει σε συμφέροντα, ότι απεμπολεί τα δικαιώματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων κλπ. Προσφάτως (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) διέρρευσαν στην δημοσιότητα κάποια λίγα πρακτικά από τις μυστικές διαπραγματεύσεις που αφορούν την επικείμενη «εμπορική» συμφωνία μεταξύ Ε.Ε.-ΗΠΑ.

Για να καταλάβετε πόσο προδοτικές είναι αυτές οι μυστικές διαπραγματεύσεις, όποιοι εκ των Ευρωβουλευτών θέλουν να δουν τα πρακτικά πρέπει, αφού πρώτα κλείσουν ραντεβού, να ελεγχθούν εξονυχιστικά από άνδρες της Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου (!!!), μην τυχόν και έχουν πάνω τους οτιδήποτε μπορεί να τα καταγράψει (κινητά, κάμερες, στυλό, φωτογραφικές μηχανές, χαρτί (!!!) και μόνο τότε τους επιτρέπεται να εισέλθουν εντός ενός μικρού χώρου, και υπό επίβλεψη να «διαβάσουν» τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες (!!!) και όλα αυτά σε περιορισμένο χρόνο. Η διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. ή αλλιώς ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade and Investment Partnership) προβλέπει στο μεταξύ την υπερίσχυση των δικαιωμάτων των εταιρειών απέναντι σε οποιουσδήποτε προστατευτισμούς κρατών, νομοθεσιών κλπ.

Αν ισχύσει εν τέλει η συμφωνία, τότε θα μπορούν και εντός Ε.Ε. οι Αμερικανοί να πωλούν π.χ. λευκό τυρί από γενετικά τροποποιημένες αγελάδες ή γενετικά τροποποιημένα γαλακτοφόρα κουνέλια, που τρώνε γενετικά τροποποιημένη τροφή, ως «Φέτα». Αφού διέρρευσαν τα πρακτικά και έγινε ντόρος (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη), βγήκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης (ο κύριος «ξέχασα να δηλώσω 1 εκατ.») και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβεί. Μας καθησύχασε όπως μας καθυσήχαζαν πριν ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ (που έλεγε πως θα καταργούσε), τον κόφτη, το υπερταμείο και την σκλαβιά της χώρας για 99 χρόνια, την πώληση του Ελληνικού, τις μειώσεις των συντάξεων κλπ. κλπ.

Και σαν αν μην έφταναν τα όσα δεινά των κτηνοτρόφων, τόσο από τις συμφωνίες όσο και από το φορολογικό που θα τους διαλύσει, έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι στην επικείμενη συμφωνία Ε.Ε. με έξι χώρες της Νοτίου Αφρικής (Μποτσουάνα, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Σουαζιλάνδη, προβλέπεται η άδεια να κατακλυστεί η υφήλιος με πάμφθηνη «μαϊμού» φέτα. Θα ισχύσει για την φέτα (αλλά και για τις ελιές Καλαμών) ό,τι ίσχυσε στην συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί ούτε αυτή την υπόθεση καταφέρνονντας μια ακόμη επώδυνη ήττα για τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Σε επίκαιρη ερώτησή μου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα, μου απάντησε ότι οι πρώτες υπογραφές έπεσαν επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ότι κάνουνε ό,τι μπορούν για να την αλλάξουν… «διαπραγματευόμενοι…».

Ερευνώντας το θέμα, μετά λύπης διαπίστωσα ότι όντως, η «Ελλάδα» συμφώνησε στις 15 Ιουλίου 2014 να έχουν την δυνατότητα οι έξι χώρες της συμφωνίας (Μποτσουάνα, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Σουαζιλάνδη) να παράγουν λευκό τυρί και να το ονομάζουν «Feta», προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τα αναφαίρετα δικαιώματα της Πατρίδος μας. Στην ίδια συμφωνία τα ίδια ισχύουν και για άλλους τύπους τυριών, όπως το κασέρι, αλλά και για τις ελιές Καλαμών κλπ.

Αν υπήρχε ένα Εθνικό Κράτος και μια Εθνική Ηγεσία, όπως τα οραματίζεται η Χρυσή Αυγή, τότε θα είχαμε δώσει πραγματική μάχη, ώστε οι όροι των συμφωνιών Ε.Ε.-Καναδά, Ε.Ε.-χωρών Νοτίου Αφρικής αλλά και η επικείμενη συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ να εξυπηρετούν 100% τα αναφαίρετα ελληνικά δίκαια, όπως έπραξαν από μόνοι τους οι Έλληνες κτηνοτρόφοι όπου είχαν την δυνατότητα, έτσι ώστε:

Α) καμία χώρα στον κόσμο (πλην της Ελλάδος) να μην έχει το δικαίωμα να ονομάζει το τυρί που παράγει «φέτα» ή «τύπου φέτα»

Β) το ίδιο να ισχύει και για όλα τα Π.Ο.Π. προϊόντα.

Γιατί όταν μιλάμε για ανάπτυξη, εννοούμε πρωτογενή παραγωγή και όταν μιλάμε για πρωτογενή παραγωγή εννοούμε πρωτίστως αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα και η ΦΕΤΑ και τα άλλα Ελληνικά προϊόντα, οφείλουμε να τα προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Αλλά εδώ οι πολιτικοί μας πρόδωσαν τη Μακεδονία, στη φέτα θα κολλούσαν…

Η.Κ. Παναγιώταρος

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlias-panagiwtaros-feta#ixzz4BJU8XyT0

Exit mobile version