Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι πρακτικές των διεθνών τοκογλύφων από τον Άγιο Παντελεήμονα στο «φιλέτο» του Ελληνικού

Οι πρακτικές των διεθνών τοκογλύφων από τον Άγιο Παντελεήμονα στο «φιλέτο» του Ελληνικού

Πρωτοσέλιδο «χτύπημα» της εφημερίδας Real News μας πληροφορεί ότι ο όμιλος Λάτση αγόρασε το «φιλέτο» του Ελληνικού προς 92 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση προφανώς έχει και ιστορία από πίσω της, αλλά και ένα μοτίβο που την ακολουθεί.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και πηγαίνοντας στην πολύπαθη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τις πέριξ γειτονιές θυμόμαστε την υποβάθμιση που επικρατούσε από τους λαθρομετανάστες, τους πρεζέμπορους και την γενικότερη κατάσταση στην εν λόγω περιοχή. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, ίσως, είναι ότι την ίδια ακριβώς περιόδο, οι κάτοικοι εγκατέλειπαν απελπισμένοι τις οικίες τους και παράλληλα διάφοροι πλουτοκράτες αγόραζαν κοψοχρονιά ολόκληρη την γειτονιά.

Τι συνέβη στο Ελληνικό, προκειμένου να πέσει η τιμή του στα 92 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και να βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να λέει ότι η τιμή ήταν πολύ χαμηλή και θα μπορούσαν, ίσως, να πάρουν και καλύτερη προσφορά; Ενδιάμεσα, λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε η ίδια τακτική, αφού το Ελληνικό έγινε Hot Spot και η ευρύτερη περιοχή απαξιώθηκε σε εγκληματικό βαθμό.

Την ίδια ακριβώς τακτική χρησιμοποίησε και ο Πάνος Καμμένος στην ακίνητη περιουσία των Ένοπλων Δυνάμεων, την οποία αρχικά έκανε Hot Spot και ακολούθως δήλωσε ότι θα την «αξιοποιήσει» μέσω του Υπερταμείου.

Ποιό είναι, όμως, το αντίτιμο που εισέπραξαν οι κυβερνώντες, προκειμένου να προχωρήσουν στις σκανδαλώδεις αυτές συμβάσεις; Τα εκατομμύρια που πληρώθηκαν προς τις ΜΚΟ των “ημετέρων”, οι οποίες διαχειρίστηκαν στο μεσοδιάστημα τα συγκεκριμένα Hot Spot. Και ας μην βγεί να “σκούζει” η νουδούλα για την τιμή πώλησης, αφού αυτή είχε συμφωνηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Οι συριζαίοι απλώς επικύρωσαν την συμφωνία και φρόντισαν για την απαξίωση της περιοχής, ώστε να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα στελέχη της ψευτοδεξιάς.

Και τώρα που το Ελληνικό θα «αδειάσει», προκειμένου να αξιοποιηθεί, ανακοινώνεται ότι θα δημιουργηθούν πολλά νέα Hot Spot σε άλλες περιοχές, προκειμένου και αυτές με τη σειρά τους να απαξιωθούν πριν αναλάβει το Υπερταμείο να τις «αξιοποιήσει».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-praktikes-twn-diethnwn-tokoglufwn-apo-ton-agio-pantelehmona-sto-fileto-t#ixzz4BNfqjHFF

Exit mobile version