Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο hot spot στην Ήπειρο προανήγγειλε ο Βίτσας: Εντός του Ιουνίου η εγκατάσταση των «προσφύγων»

Νέο hot spot στην Ήπειρο προανήγγειλε ο Βίτσας: Εντός του Ιουνίου η εγκατάσταση των «προσφύγων»

Δύο κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών θα έχει σε λίγες μέρες η πόλη των Ιωαννίνων και Κατσικά και Αγία Ελένη!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργείται δομή φιλοξενίας στην παλαιά παιδόπολη Αγίας Ελένης, στα όρια του δήμου Ζηρού, και οι σκηνές από το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά θα απομακρυνθούν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο επανέλαβε πως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας στην παιδόπολη Αγίας Ελένης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της συμφωνίας με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου.

Η δομή θα είναι μόνιμη, με την έννοια ότι όταν «τελειώσει» το προσφυγικό ζήτημα, η παλαιά παιδόπολη, ανακαινισμένη θα αποδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και τους δήμους για κοινωνική χρήση.

Όσον αφορά στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά, επισήμανε πως στη θέση των σκηνών που θα απομακρυνθούν θα τοποθετηθούν περίπου 60 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν υπό πολύ αρτιότερες συνθήκες περίπου 400 άτομα. Η δομή αυτή, διευκρίνισε, θα είναι προσωρινή, με την έννοια ότι θα διαρκέσει έως ότου μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες ή σε μόνιμες δομές φιλοξενίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-hot-spot-sthn-hpeiro-proanhggeile-o-bitsas-entos-tou-iouniou-h-egkatast#ixzz4BShDkDHx

Exit mobile version