Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «θαυμασμός» των διεθνών τοκογλύφων για τον υποτακτικό τους Αλέξη Τσίπρα

Ο «θαυμασμός» των διεθνών τοκογλύφων για τον υποτακτικό τους Αλέξη Τσίπρα

Ο Τσίπρας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να δείχνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα πόσο υπάκουος εντολοδόχος στα ξένα αφεντικά του είναι.

Ας παραθέσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

α) ο Γάλλος Βαλς εξομολογείται στους δημοσιογράφους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον συνοδεύαν στο ταξίδι στην Αθήνα, ότι εξέφρασε στον Τσίπρα την ζήλια του(!), επειδή αυτός (ο Τσίπρας) κατάφερε να περάσει από την Βουλή ένα κείμενο 7.500 σελίδων, χωρίς τροποποιήσεις και χωρίς απεργίες.

β) Οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα εξομολογείται σε Κυπριακή αντιπροσωπεία ότι οι αμερικάνοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Τσίπρα, καθώς κατάφερε να διώξει τους ακραίους από το κόμμα του και από την κυβέρνηση του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή, οριακή μεν αλλά πειθαρχημένη δε, πλειοψηφία, η οποία είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της Ευρώπης.

γ) Δηλώσεις θαυμασμού για τον Τσίπρα έκανε και ο Ντάϊσελμπλουμ (σοσιαλδημοκράτης και όχι συντηρητικός, κι ας είναι το δεξί χέρι του Σόιμπλε), ενώ η κυρίαρχη μερίδα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (Ολάντ, Ρέντσι, Σάντσεθ κ.α.) έχει ήδη ενσωματώσει τον Τσίπρα στις συνάξεις της, αδιαφορώντας για την γκρίνια των πασόκων του μονοψήφιου εκλογικού ποσοστού.

Αν κάτι είναι το οποίο αξίζει να σχολιαστεί επί του προκειμένου δεν είναι ο «θαυμασμός» των εν λόγω «αρπακτικών» της παγκόσμιας πολιτικής για τον Τσίπρα (ο οποίος θα γίνει περιφρόνηση μόλις ο Τσίπρας βρεθεί στα αζήτητα, όπως συνέβη και με τους προκατόχους του), αλλά ο λόγος αυτού του «θαυμασμού»: ο πλήρως υποταγμένος δούλος τους είναι αυτός που περνάει τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων χωρίς δυναμικές απεργίες και κυρίως χωρίς πολιτική αναταραχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-thaumasmos-twn-diethnwn-tokoglufwn-gia-ton-upotaktiko-tous-alejh-tsipra#ixzz4BUEJjWEl

Exit mobile version