Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις σε λεωφορεία από ομάδες ρομά και συμμορίες ανηλίκων

Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις σε λεωφορεία από ομάδες ρομά και συμμορίες ανηλίκων

Το γενικό ξεχαρβάλωμα της κρατικής μηχανής φαίνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής των Ελλήνων. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι κι αυτό των οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).

Για τα εκεί εντοπιζόμενα προβλήματα η “Καθημερινή”, υπό τον τίτλο “Καθημερινές οι επιθέσεις σε λεωφορεία”, γράφει , μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι επιθέσεις σε λεωφορεία των ΟΣΥ που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Εξακολουθούν να υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα δρομολόγια λεωφορείων των ΟΣΥ και η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διαθέσει περιπολικά τα οποία θα συνοδεύουν τα λεωφορεία καθόλη τη διάρκεια των επικίνδυνων διαδρομών. Εργαζόμενοι των ΟΣΥ εξηγούν ότι δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης των περιστατικών. Μεταξύ αυτών είναι οι επιθέσεις με πέτρες, ρίψεις μολότοφ, εκφοβισμός επιβατών, παρενοχλήσεις γυναικών, ακόμη και χρήση ναρκωτικών μέσα στα λεωφορεία. Τα επικίνδυνα δρομολόγια είναι αυτά που εκτελούνται σε περιοχές όπως η Ελευσίνα, το άνω Πέραμα, το Μενίδι, η Ζωφριά, τα Άνω Λιόσια και ο Ασπρόπυργος. Όπως εξηγούν οι οδηγοί, πρωταγωνιστές των επιθέσεων συνήθως είναι ομάδες Ρομά ή ομάδες – συμμορίες ανηλίκων, ενώ χρήση των λεωφορείων κάνουν και εγκληματικά στοιχεία. “Έχουν πετάξει πέτρες στα οχήματα, αντικείμενα βαριά, επιβάτες έχει τύχει να χτυπήσουν, ενώ βρίσκουμε στο τέλος της βάρδιάς μας ακόμη και χρησιμοποιημένες σύριγγες”, περιγράφουν».

Φυσικά, για τους εκτός τόπους και χρόνου “ανθρωπιστές”, οι οποίοι διαμένουν στις πιο πλούσιες, άνετες και ασφαλείς περιοχές της Αττικής και δεν μπορούν να αντιληφθούν στο ελάχιστο τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Είναι αμφίβολο αν έχουν μπει ποτέ στην ζωή τους σε αστικό λεωφορείο (δεν το συζητάμε καν να έχουν περάσει έστω και μια φορά από τις περιοχές που περιγράφει το κείμενο της “Καθημερινής”) για να δουν τις καταστάσεις αγωνίας και τρόμου που ζουν τόσο οι οδηγοί των λεωφορείων όσο και οι επιβάτες στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Όσοι χαμένοι μέσα στις απατηλές ψευδαισθήσεις των “αντιρατσιστικών” τους οραμάτων σπεύσουν να μιλήσουν για “ρατσισμό” και “στοχοποίηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων” ας επιχειρήσουν για πρώτη φορά στην ζωή τους να επιβιβασθούν σ’ ένα από τα λεωφορεία των συγκεκριμένων γραμμών. Ίσως τότε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kathhmerino-fainomeno-oi-epitheseis-se-lewforeia-apo-omades-roma-kai-summor#ixzz4Bomx1KHK

Exit mobile version