Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί

Έλληνες Γιατροί:
Τα νησιά του Αιγαίου, πέραν του γεγονότος ότι τους θερινούς μήνες αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικής σημασίας για την χώρα λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος των συνεχόμενων προκλήσεων της γειτονικής χώρας, και γι’ αυτό μια εθνική κυβέρνηση θα φρόντιζε πρωταρχικά για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων που διατηρούν το ελληνικό στοιχείο στα νησιά αυτά.

 

Εκ διαμέτρου αντίθετες, λοιπόν, οφείλουν να είναι οι ενέργειες μιας αντεθνικής κυβέρνησης, η οποία ελάχιστα ενδιαφέρεται για την επιβίωση των Ελλήνων που κατοικούν στην νησιωτική Ελλάδα. Πέρα από την συσσώρευση λαθρομεταναστών ακόμη και σε παραμεθόρια νησιά-με ότι αυτό συνεπάγεται, τον περιορισμό των ακτοπλοϊκών γραμμών και την ερήμωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, είναι πλέον φανερή και η ανυπαρξία του ΕΚΑΒ σε αυτές τις περιοχές.

Ειδικότερα, τρία ελικόπτερα διακομιδών έχει στην διάθεσή του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, όπου και τα τρία είναι ακινητοποιημένα. Ακόμα, τα μισά σχεδόν ασθενοφόρα είναι απαρχαιωμένα με αποτέλεσμα να είναι σε αχρηστία. Όσο δε αφορά το προσωπικό, τα περισσότερα τμήματα είναι υποστελεχωμένα, με ελάχιστους διασώστες, που φυσικά δεν επαρκούν για τις συνολικές ανάγκες των περιοχών. Στην Ίο εντοπίζεται μόνο ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, γεγονός που αποκλείει την λειτουργία ασθενοφόρου. Σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Πάρο, την Νάξο, την Μύκονο και την Σαντορίνη ο στόλος του ΕΚΑΒ απαρτίζεται από δύο ως έξι διασώστες. Στην Κω εντοπίζονται ελάχιστοι εργαζόμενοι, ενώ σε πολλά νησιά των Σποράδων δεν υπάρχει κάποια δομή.

Ωστόσο, η πιο θλιβερή πτυχή του συγκεκριμένου ζητήματος, δεν είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων, η παρακμή και η εγκατάλειψη βασικών περιοχών της ελληνικής επικρατείας ή το υπέρογκο κόστος της αδιαφορίας για το ΕΚΑΒ (καθώς κάθε αεροδιακομιδή της Πολεμικής Αεροπορίας προσεγγίζει τα 8.000-10.000 ευρώ). Το πιο ανησυχητικό σημείο είναι η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης και κυρίως των στελεχών του υπουργείου Υγείας να αντικρύσουν την αλήθεια. Αυτή η άρνηση είναι πιο έκδηλη παρά ποτέ. Είναι έκδηλη στις δεκάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει στην Βουλή η Χρυσή Αυγή και έχουν μείνει αναπάντητες (ερώτηση με α.π.5258 στις 9/5/16, α.π.4549 στις 6/4/16, α.π.4631 στις 8/4/16, α.π.4735 στις 12/4/16), είναι έκδηλη στις ανακοινώσεις του υπουργείου, είναι έκδηλη στην αντικοινοβουλευτική και αήθη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του υπουργείου Υγείας.

Κι αυτό διότι μια τέτοιου είδους κυβέρνηση, πέρα από αντεθνική, οφείλει να παρουσιάζει μια απολυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει καθεστώτα άλλης εποχής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi1#ixzz4Bot47FE6

Exit mobile version