Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αριστερά και η ψευτοδεξιά βλάπτουν σοβαρά τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων

Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτελεί ένα σημείο ύψιστου συμβολισμού για σύσσωμο τον Ελληνισμό. Αποτελεί ένα κενοτάφιο που περικλείει τις ψυχές των Ηρώων του Έθνους που έδωσαν το αίμα τους για την Πατρίδα και έμειναν ανώνυμοι ή ακόμα και άταφοι.

Αριστερά και δεξιά της παράστασης έχουν χαραχτεί φράσεις από το έργο του Θουκυδίδη: ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΕΝΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ από την περιγραφή της ταφικής τελετής πριν την εκφώνηση του Επιταφίου του Περικλή (2.34) αριστερά και στα δεξιά ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ από τον επιτάφιο (2.43). Στο μέσο του κενοταφίου χαράχτηκε με μικρότερα γράμματα η φράση: ΕΙΣ ΑΦΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.

Τον τοίχο περιβάλουν εκατέρωθεν πελεκημένοι πωρόλιθοι όπου είναι χαραγμένα, κατά ενότητες, τα ονόματα τόπων που έδωσε πολύνεκρες μάχες ο ελληνικός στρατός στην νεότερη ιστορία. Στα αριστερά της σύνθεσης περιλαμβάνονται οι μάχες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Στο κέντρο του μνημείου, στους πωρόλιθους που υπάρχουν στις κλίμακες, περιλαμβάνονται μάχες του Β` Βαλκανικού Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Στα δεξιά της σύνθεσης συγκρούσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στη Ρωσία. Μετά την απελευθέρωση το 1944 πάνω στο κενοτάφιο προστέθηκαν τα πεδία των μαχών του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα οι επιχειρήσεις στην Κορέα. Το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων προστέθηκε και το όνομα «Κύπρος».

Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο μνημείο αφορά το σύνολο του Ελληνισμού και θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό από όλους τους σύγχρονους Έλληνες, γιατί αν μη τι άλλο, περιποιεί Τιμή σε αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία του τόπου. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν έχουν έτσι…

Δείτε φωτογραφίες και κάντε τις συγκρίσεις:

Συγκέντρωση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι εναντίον της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ

Συγκέντρωση Σύριζα – Ανέλ εναντίον της κυβερνήσεως ΝΔ – Πασόκ

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής:

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-aristera-kai-h-pseutodejia-blaptoun-sobara-ta-iera-kai-ta-osia-twn-ellhnw#ixzz4BqrPkjb3

Exit mobile version