Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διεθνείς τοκογλύφοι και μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα συνεχίζουν το ξεπούλημα των πάντων

Διεθνείς τοκογλύφοι και μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα συνεχίζουν το ξεπούλημα των πάντων

Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής μπορεί να… πανηγυρίζουν, επειδή ο ΕSM αποφάσισε και επίσημα την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, η ουσία όμως είναι πολύ διαφορετική, καθώς η εκταμίευση αυτή πρέπει να εκλειφθεί ως προοίμιο των διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου, για τη νέα αξιολόγηση.

Τότε είναι που θα τεθεί στο τραπέζι, επισήμως πλέον, η πρόταση για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Με δεδομένο ότι η επιστροφή στο προμνημονιακό καθεστώς θεωρείται απαγορευμένη, έστω και ως σκέψη, το μόνο ζητούμενο είναι πόσο ακόμα θα βαθύνει η φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού με τα όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. Το τι θα γίνει ακριβώς με τον 13ο και 14ο μισθό δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Αν δηλαδή, θα κοπεί εξ ολοκλήρου ή ένα μέρος τους. Όταν, όμως, ο 13ος και 14ος μισθός έχουν κοπεί στο δημόσιο, όπως άλλωστε έχουν κοπεί και η 13η και 14η σύνταξη, γιατί να μην αρχίσει το ανάλογο ψαλίδισμα και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα; 

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, εμμέσως πλην σαφώς, δεχτεί ότι αυτά τα  επιδόματα είναι… χαριστικά. Όταν κέρδισε τις εκλογές, έλεγε ότι θα δώσει εν είδει επιδόματος την 13η σύνταξη μόνο στους μικροσυνταξιούχους. Τελικά, δεν την έδωσε ούτε σ΄αυτούς, όμως η σύνδεσή της με το ύψος της σύνταξης έδειξε ξεκάθαρα ότι την αντιμετωπίζουν σαν προνοιακό βοήθημα. Επομένως, από άποψη αρχών, την ίδια αντίληψη έχουν και για τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή, ο ΣΕΒ, ο οποίος έχει άψογη συνεργασία (και) με τη νυν κυβέρνηση, ομιλεί για ενσωμάτωση των μισθών αυτών στον βασικό μισθό, έτσι ώστε να μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους εξαφανίσουν.

Το εμπειρικό υλικό της κυβερνητικής πολιτικής που εξασκεί ο  ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για τα μεγαλύτερα ξεπουλήματα και παραχωρήσεις προς τους διεθνείς τοκογλύφους, αρκεί να παραμείνει στην εξουσία και το «μέλι» που την συνοδεύει. Είναι σαν να βλέπουμε έτοιμο ξανά το χιλιοπαιγμένο έργο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Η κυβέρνηση θα τραβήξει υποκριτικά, για ακόμη μια φορά, τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» της και στο τέλος θα προχωρήσει, όπως πάντα, σ΄έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό», επειδή «πρέπει να πάρουμε τη δόση», θυμίζοντας πάλι καταστάσεις οι οποίες παραπέμπουν στο δράμα των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

Πίσω από το γνωστό θέατρο, το οποίο θα παιχτεί για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στην «ευαίσθητη» κυβέρνηση και τους «κακούς» δανειστές, κρύβεται η σαφής και αναλλοίωτη ουσία: Η πλήρης απεμπόληση της Εθνικής Κυριαρχίας, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας της Χώρας και το βάθεμα της φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diethneis-tokoglufoi-kai-kubernhsh-sunechizoun-to-jepoulhma-twn-pantwn#ixzz4BsPRgtrL

Exit mobile version