Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Πιερία

Την Παρασκευή, 17/06/16, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον συναγωνιστή Άκη Θεοδώρου με τίτλο: “Ιχνηλατώντας το όραμα του Ρομαντικού Κινήματος”.

Κατά την εισαγωγή του, ο συναγωνιστής μίλησε για το ρομαντικό κίνημα, την γοτθική λογοτεχνία και τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό τους ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας της λογοτεχνίας, αλλά και στην διάπλαση του πολιτισμικού μοντέλου του δυτικού κόσμου.

Κατά το κύριο μέρος του λόγου του, ο συναγωνιστής ανέλυσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του ρομαντικού κινήματος, μιλώντας για την στιγμή που ο Εθνικισμός μέσα από αυτό το ρεύμα πήρε σαν θεωρία την τελική του μορφή, κάνοντας ορισμένες εξισώσεις με το τότε και το σήμερα και καυτηριάζοντας τις παρηκμασμένες υλιστικές κοινωνίες του 21ου αιώνα.

Στην συνέχεια, κατά το πιο ενδιαφέρον σκέλος της εκδήλωσης, ο ομιλητής ανέλυσε στους παρευρισκόμενους το γιατί ένας εθνικιστής μέσα στην ευλογία του, μοιραία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ταυτόχρονα και καταραμένος. Ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος ιδεολογικού χαρακτήρα με του παρευρισκόμενους, και ως είθισται, άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου η Ν.Ο. Πιερίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε ενημερωτική εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Κατερίνης, μοιράζοντας εφημερίδες και ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, που ανταποκρίνονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια τα μέλη της τοπικής επισκέφτηκαν μια ελληνική οικογένεια και της πρόσφεραν ρούχα και τρόφιμα που συγκέντρωσαν για να βοηθήσουν όσο μπορούν στις δύσκολες μέρες που περνούν. Ο αγώνας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

4

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn522#ixzz4C1MPro6v

Exit mobile version