Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα – Μέρος Γ’

Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα - Μέρος Γ’

Η είδηση της αυτοκτονίας του Σέχου παρουσιάστηκε ως εξής από τον Αλία, αρκετά χρόνια αργότερα: “Την επόμενη μέρα, γύρω στις 8 το πρωί, μου τηλε- φώνησε ο σωματοφύλακας του Σέχου και μου είπε: «Ο πρωθυπουργός αυτοκτόνησε στο υπνοδωμάτιό του». Τον ρώτησα αν είχε πληροφορήσει σχετικά με αυτό και κάποιον άλλο. Μου είπε: «Ναι, τηλεφώνησα και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης». Βγήκα από το σπίτι και πήγα στο σπίτι του Χότζα τον οποίο βρήκα να παίρνει το πρωινό του. Δεν του είπα τίποτα αμέσως, για να του δώσω τον χρόνο να τελειώσει, αλλά ό ίδιος με «παρότρυνε» να του πω τι είχε συμβεί.

Αλλά μόλις είχε πει τα πρώτα λόγια είπε: «Νομίζω ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρήγορα διότι είμαστε μόνο εγώ και ο Μεχμέτ που θα μιλήσουμε. Έτσι θα κλείσει και αυτό το πρόβλημα». Τότε εγώ του απάντησα: «Δεν έχει μείνει τίποτα για να κλείσουμε, διότι χθες τη νύχτα ο Μεχμέτ αυτοκτόνησε». Φυσικά, αυτή τη στιγμή ο Ενβέρ σκοτείνιασε, ξαφνιάστηκε και έδειξε την δυσαρέσκειά του. Αλλά μετά από λίγο άρχισε τις ερωτήσεις, πώς συνέβη, τι τον οδήγησε σε αυτό κλπ κλπ. Ερωτήσεις τις οποίες ούτε εγώ ο ίδιος ούτε αυτός είμασταν σε θέση να απαντήσουμε, […] Μετά από αυτή την μέρα άρχισαν να εμφανίζονται και οι αμφιβολίες σχετικά με τον θάνατο του Σέχου.

Όπως είναι γνωστό από μερικά ντοκουμέντα του κόμματος και από ομιλίες του Χότζα, ο Σέχου θεωρήθηκε πράκτορας των Αγγλοαμερικάνων, των Ρώσων και των Γιουγκοσλάβων. Σ’ αυτό το αποτέλεσμα φτάσαμε, ερευνώντας την δραστηριότητά του και συνδέοντας τα διάφορα γεγονότα. […] Τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου όπου βρίσκονταν μερικά έγγραφα του κόμματος που αφορούσαν τα μέλη του ΠΓ τα είχε ο ίδιος ο Χότζα, γι’ αυτό σηκώθηκε και πήγε σε ένα γραφείο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξε, έβγαλε ένα φάκελο και μου τον έδωσε να τον δω. Μέσα ήταν μερικές κάρτες, τον αριθμό των οποίων δεν θυμάμαι. Ήταν κάρτες της υπηρεσίας της Ιντέλιτζενς Σέρβις στα αγγλικά.

Βλέποντας τα ντοκουμέντα δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Μεχμέτ Σέχου είχε στρατολογηθεί ως πράκτορας των Άγγλων από τον καιρό που βρισκόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Γαλλία, μετά το τέλος του ισπανικού εμφυλίου, στον οποίο είχε πολεμήσει ως εθελοντής της Διεθνούς Ταξιαρχίας. Αμέσως, με εντολή του Χότζα, έδωσα να μεταφραστούν αυτά τα ντοκουμέντα και από αυτά βγήκε το συμπέρασμα ότι Άγγλοι αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αλβανία τον καιρό του εθνικοα- πελευθερωτικού αγώνα, είχαν επαφές με τον Μεχμέτ Σέχου. Οι σχέσεις αυτές συνεχίστηκαν μέχρι το 1953, όταν ο Μεχμέτ έγινε πρωθυπουργός. Δεν είμαι σε θέση να εξακριβώσω την αυθεντικότητα ή όχι αυτών των εγγράφων, αλλά θέλω να τονίσω ότι το 1987 πήρα ένα γράμμα από πρέσβη της Αλβανίας στην Λατινική Αμερική. Αυτός μου έγραψε ότι ένας άγνωστος με αμερικανική υπηκοότητα του είχε δώσει ντοκουμέντα στα οποία είχε πληροφορίες ότι ο Μεχμέτ Σέχου ήταν πράκτορας των Άγγλων.

Όταν πήρα αυτό το γράμμα, το διάβασα στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ για να πληροφορηθούν σχετικά με αυτό και τα υπό- λοιπα στελέχη”. Συνοψίζοντας, λοιπόν, βλέπουμε ότι αρχικά το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας (ΚΕΑ) έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση για την αυτοκτονία του Σέχου. Στην συνέχεια, σύμφωνα και με τα όσα υποστήριζε ο Αλία, βγήκε μια εικόνα ότι όλοι στο ΚΕΑ ήσαν δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι ο Σέχου ήθελε να παντρέψει τον γιο του με την κόρη ενός “φασίστα”, του έγιναν δριμύτατες παρατηρήσεις για την στάση του και αντί να τον ξηλώσουν από την θέση του την γλίτωσε με μια απλή επίπληξη. Την ίδια ώρα, φυσικά, μια παρόμοια στάση από έναν απλό πολίτη θα του στοίχιζε την φυλάκιση και τον εκτοπισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για καταναγκαστικά έργα.

Ή, όπως είναι γνωστόν, το να εντοπιζόσουν να κάνεις τον Σταυρό σου, σε μια αθεϊστική με νομοθετικό διάταγμα χώρα, σου στοίχιζε μια ποινή η οποία ξεκινούσε από τα δέκα χρόνια. Βεβαίως, οι απόψεις του Χότζα και του Αλία για τον λόγο αυτοκτονίας του Σέχου είναι εντελώς διαφορετικές. Ο Χότζα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο(!) να πετύχει τα σχέδιά του κατά του κόμματος, ενώ ο Αλία τον παρουσιάζει απλώς ως… εύθικτο και… ευαίσθητο, ο οποίος δεν άντεξε την “κατσάδα” που του έγινε για την ερωτική προτίμηση του γιου του και αυτοκτόνησε. Σήμερα, έχει εδραιωθεί πλέον η άποψη ότι ο Σέχου εξολοθρεύθηκε εν ψυχρώ από τον Χότζα, καθώς ο τελευταίος, ψυχικά άρρωστος από την βαριάς μορφής έκταση του ζάκχαρου που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, θεώρησε ότι ο ιθύνων νους της κρατικής ασφάλειας (της περιβόητης “Σιγκουρίμι”) θα τον ανέτρεπε.

Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του γιου του Σέχου για εμπόριο ναρκωτικών(!) στην Σουηδία, ήταν μια ευκαιρία να δούμε ένα ακόμη βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα, αυτή την φορά στην Αλβανία του ανθελληνικού κτήνους Ενβέρ Χότζα.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα – Μέρος Β’

Ένα βρώμικο εσωκομμουνιστικό ξεκαθάρισμα – Μέρος Α’

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-brwmiko-jekatharisma-3#ixzz4CP2aCmQa

Exit mobile version