Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Οι εικόνες ντροπής στην Ιεράπετρα αποδεικνύουν την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας

Έλληνες Γιατροί: Οι εικόνες ντροπής στην Ιεράπετρα αποδεικνύουν την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας

Είναι γεγονός πως η τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει πείσει τους πάντες ότι τουλάχιστον τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Η αλήθεια είναι πως οι εικόνες ασθενών σε ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων, οι πολύωρες αναμονές των πολιτών σε ιατρεία, οι ελλείψεις ακόμη και στα πιο απλά υλικά και οι περιφερόμενοι νοσούντες είναι ήδη εξαιρετικά ντροπιαστικές. Εν τούτοις, όντως υπάρχουν και χειρότερα.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, λόγω της έλλειψης παθολόγων στο νοσοκομείο της πόλης, οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να διανύσουν αποστάσεις 35 ως 100 χιλιομέτρων, ώστε να φτάσουν σε κεντρικά νοσοκομεία του νησιού, όπως στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου. Ωστόσο, όσοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ή η κατάσταση της υγείας τους δεν επιτρέπει την μετακίνησή τους, καταφεύγουν σε άλλες… ειδικότητες. Ο κτηνίατρος της περιοχής παραδέχεται ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλούς ανθρώπους, πέρα από τα σκυλιά και τα υπόλοιπα τετράποδα, καθώς δεν μπορεί να δεχθεί την ταλαιπωρία των πολιτών.

Την στιγμή λοιπόν που ΜΜΕ και κυβέρνηση δεν σταματούν να προβάλλουν εικόνες των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών, να επικεντρώνονται στην πλήρωση των αναγκών τους και να διαφημίζουν αυτήν τους την δραστηριότητα, η Ιεράπετρα αποτυπώνει με τον πιο παράδοξο τρόπο την ελληνική πραγματικότητα. Όντως οι Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας δεν αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Δυστυχώς, δεν λογίζονται ούτε καν ως άνθρωποι.

Όσο δε αφορά την αντιμετώπιση αυτής της όντως παράδοξης κατάστασης, το γεγονός ότι ζητείται η παρέμβαση εισαγγελέα για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κτηνίατρος και όχι για την υποτυπώδη κατάσταση που επικρατεί σε δημόσιο νοσοκομείο, αποδεικνύει ότι η παρακμή δεν υφίσταται μόνο σε οικονομικό αλλά κυρίως σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-oi-eikones-ntrophs-sthn-ierapetra-apodeiknuoun-thn-plhrh-ka#ixzz4CP3bYtQ8

Exit mobile version