Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα για να μείνει στην εξουσία

Η κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα για να μείνει στην εξουσία

Η εξευτελιστική μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, σ΄όσους έχουν εντρυφήσει στην ψυχολογία εκείνων που διακατέχονται από το σύνδρομο «λιγούρια της εξουσίας». Όταν, λιγότερο από έναν χρόνο πριν, υπέγραφαν το τρίτο Μνημόνιο μιλούσαν τότε για «πραξικόπημα», για «εκβιασμό με το πιστόλι στον κρόταφο», για μια συμφωνία που δεν την πιστεύουν και την οποία θα προσπαθήσουν να την επαναδιαπραγματευθούν κλπ. Πλέον, γλείφουν με πάθος εκεί που προηγουμένως έφτυναν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι έχουν ενστερνιστεί το τρίτο Μνημόνιο, όπως ακριβώς το απαιτούσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Καμαρώνουν με απύθμενο θράσος ακόμη και όταν υλοποιούν δωσιλογικά μέτρα, τα οποία επί χρόνια κατείχαν μια εξόχως συμβολική θέση στην «αντιμνημονιακή» προπαγάνδα τους.

Η περίπτωση του Ελληνικού είναι μία από τις πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις της πλήρους μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε μαντρόσκυλο των Μνημονίων. Όλες, όμως, οι διαδικασίες ανάμεσα (και) στη νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εταίρους – δανειστές, μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου, αποκαλύπτουν μια ξεκάθαρη σχέση διευθυντών – υπαλλήλων. Οι διευθυντές (εταίροι – δανειστές) δίνουν σε καθημερινή βάση νέες εντολές, επιπλήττοντας τους υπαλλήλους (συγκυβέρνηση) ότι δεν εκτελούν σωστά και με πληρότητα τις εντολές τους.

Να θυμηθούμε ορισμένα «επεισόδια» από τον πιο πρόσφατο εξευτελισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρώτα ψήφισαν με κατεπείγουσες διαδικασίες ένα ολόκληρο πολυνομοσχέδιο με συμπληρωματικά προαπαιτούμενα. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό, καθώς τους ζητήθηκε να υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης με την Κοινοπραξία των εταιριών που αρπάζουν το Ελληνικό. Αλλά ούτε αυτό κρίθηκε αρκετό από τους διεθνείς τοκογλύφους. Ζητήθηκε να εκδώσουν και τις υπουργικές αποφάσεις για το πετσόκομμα των συντάξεων.

Πριν επισημοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης, τα αφεντικά φρόντισαν για έναν ακόμη εξευτελισμό απέναντι στους εγχώριους δούλους τους. Την ίδια ημέρα που το «ανέκδοτο» που παριστάνει την κυβερνητική εκπρόσωπο (Όλγα Γεροβασίλη) ανακοίνωνε ότι διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εκταμίευση της δόσης, οι γερμανοί συγκάλεσαν την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, η οποία ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιενς Σπαν ότι ναι μεν υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων που προέβλεπε το πρόγραμμα, όμως επιμένουν ακόμα ορισμένα μέτρα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Οι τελευταίες ρυθμίσεις έγιναν και η περιβόητη δόση τελικά εκταμιεύθηκε. Αυτό που μένει, όμως, και μετράει σε πολιτικό επίπεδο, είναι ο συνεχής και δίχως όρια εξευτελισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους διεθνείς τοκογλύφους. Γεγονός, το οποίο δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει τόσο η ξενοδουλεία όσο και η αποικιοποίηση της Χώρας. Οι εταίροι και οι δανειστές στηρίζουν πλήρως (και) την σημερινή κυβέρνηση, γιατί τους κάνει όλη την δουλειά τέλεια και εντελώς αδιαμαρτύρητα. Το μόνο που νοιάζει τους άλλοτε «αντιμνημονιακούς» είναι η διατήρηση τους στην εξουσία. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι, επί του παρόντος, έχουν την προτίμηση των αφεντικών τους έναντι του Μητσοτάκη, τον οποίο κρατούν ως εφεδρεία υποτέλειας για το μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kubernhsh-jepoula-ta-panta-gia-na-meinei-sthn-ejousia#ixzz4CP41NEyH

Exit mobile version