Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι «μετασεισμοί» από τις αποκαλύψεις Τράγκα για την σκευωρία του κυκλώματος Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής

Οι «μετασεισμοί» από τις αποκαλύψεις Τράγκα για την σκευωρία του κυκλώματος Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής

Η χθεσινή ραδιοφωνική «αποκάλυψη» Τράγκα περί των απίθανων μεθοδεύσεων που οδήγησαν σιδηροδέσμια στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή, λειτουργεί περισσότερο ως επίσημη επιβεβαίωση των ήδη γνωστών βρώμικων συναλλαγών της κλίκας Σαμαρά, παρά ως «δημοσιογραφικό νέο».

Ειδικά για όσους από εμάς βίωσαν εξ αρχής μέρα με την ημέρα τις άθλιες διεργασίες που ακολούθησε η ελληνική «δικαιοσύνη» μετά τις συλλήψεις – και τις διαμαρτυρίες και σχόλια που είχαμε προβεί όσο αυτές λάμβαναν χώρα- η παραδοχή των «παρεμβάσεων» της συμμορίας Σαμαρά στην «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» όπως εκφράστηκε μέσα από συγκεκριμένους επίορκους λειτουργούς, απετέλεσε τραγική επικύρωση σε ένα από τα πιο βρώμικα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Οι συμβολικές αναφορές του Τράγκα σε ασήμαντες λεπτομέρειες της συνάντησής του με τον «άνθρωπο του Σαμαρά» (εκεί που έτρωγαν κεφτέ και έπιναν κόκα- κόλα και του εκμυστηρευόταν ότι… δεν μπορούσαν να κοιμηθούν τα βράδια λόγω του 18% της Χρυσής Αυγής..) ούτε τυχαίες είναι ούτε αποσπασματικές. Ακολουθούν ένα μπαράζ δηλώσεων γνωστών στελεχών της ΝΔ (Τζαβάρα, Κακλαμάνη) που όχι μόνο αποτυπώνουν την πραγματικότητα, αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα: Αποδέχονται την «ευθύνη» του περιβάλλοντος του Σαμαρά σε άστοχους «χειρισμούς» της υπόθεσης (με την ομαδική παραπομπή των βουλευτών της ως «εγκληματική οργάνωση») που θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε αθώωση της Χρυσής Αυγής, εφόσον τηρηθούν τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης!

Δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, « ..το αν γίνει σωστή δίκη» του Κακλαμάνη σημαίνει ότι και ο ίδιος (από την προφανή εμπειρία του με την κλίκα Σαμαρά) διατηρεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά σε σχέση με την παρέμβαση της (εκάστοτε) Κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη. Αν συνδέσουμε τη σκέψη αυτή με την ομολογία Τράγκα περί «παρεμβάσεων», τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το «σύστημα» (ντόπιο και ξένο) κάνει «δεύτερες σκέψεις» αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Δεύτερον, ακόμα και αν οι «εξομολογήσεις» αυτές έχουν ως αφορμή τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στην ΝΔ και το μοίρασμα της τράπουλας υπό την νέα ηγεσία, αποδεικνύουν ότι τα πολιτικά επιχειρήματα που εξαρχής άρθρωσε η Χρυσή Αυγή σε σχέση με τη δικαστική αντιμετώπισή της ήταν όλα βάσιμα και αληθινά:

Με άλλα λόγια πράγματι οι διώξεις ήταν προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων, χωρίς κανένα ποινικό υπόβαθρο και κινήθηκαν εξ ολοκλήρου με κριτήρια φρονηματικά και ιδεολογικά. Αυτό ακριβώς το επιχείρημα- που τώρα δεν είναι μια απλή εικασία- ενισχύει το ηθικό πλεονέκτημα της Χρυσής Αυγής και των κατηγορουμένων στελεχών της, έναντι της κοινής γνώμης, αλλά και έναντι της Δικαιοσύνης. Γιατί,  διαφορετικό είναι να βροντοφωνάζεις μόνος σου την αθωότητά σου και διαφορετικό να παραδέχονται οι ίδιοι οι κατήγοροί σου ότι «σου την έστησαν» και ότι αν όλα πάνε καλά «θα αθωωθείς»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-metaseismoi-apo-tis-apokalupseis-tragka-gia-thn-skeuwria-kuklwmatos-sama#ixzz4CVThIOEj

Exit mobile version