Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βήματα πολιτικής υπευθυνότητας

Βήματα πολιτικής υπευθυνότητας

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι” 

Ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση αυτοπαγιδευμένη στην οφθαλμαπάτη του μνημονιακού και ευρωκρατικού μονόδρομου θα μπορέσει να δώσει στην χώρα διέξοδο από την οικονομική κρίση. Οι συστημικοί πολιτικοί αρνούνται να δουν το μάταιο της ανθρωποθυσίας. Έχουν εκπαιδευτεί να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους ως αριθμούς σε κομπολόχαρτα στατιστικών. Άλλωστε η δική τους πραγματικότητα διαφέρει δραματικά από αυτήν του λαού. Υπάρχουν επιπλέον τα ατομικά και κομματικά συμφέροντα που θέλουν να προστατεύσουν και αυτά των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προϊσταμένων που τους πατρονάρουν και τα οποία έχουν δεσμευθεί να διαφυλάττουν.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Πολλά. Ισχυρίζονται κάποιοι πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι ψυχολογικά έτοιμη για να δεχθεί μια πολιτική πρόταση για έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. Η ξενομανής και συμπλεγματική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας δεν θα είναι, εάν δεν βρεθεί αναγκασμένη να αντιμετωπίσει την πόρτα εξόδου. Η πλειοψηφία του λαού μας έδειξε όμως πριν από ένα χρόνο πως και θέλει, και μπορεί, εάν εμπιστευθεί την πολιτική του ηγεσία. Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πρόδωσε το ΟΧΙ, με την ηγεσία ενός εθνικού πολιτικού σχηματισμού, αποφασισμένου να προχωρήσει σε αλλαγές, μπορεί και πάλι να το πει, και αυτή την φορά να εισακουστεί και να το επιτύχει.

Τα δάνεια και τα «Funds»

Υπάρχουν άμεσα πρακτικά ζητήματα τα οποία μια εθνική ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό. Ένα σημαντικό βήμα που θα άλλαζε την καθημερινότητα, θα έδινε θάρρος σε χιλιάδες Έλληνες, και ταυτόχρονα θα ωφελούσε το κράτος αφορά στο ζήτημα των δανείων με τα οποία παραπλανήθηκαν πολλοί Έλληνες την εποχή της οικονομικής φούσκας που διόγκωσαν οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και οι φιλελεύθεροι της ΝΔ. Οι μνημονιακοί πρόθυμα παραχωρούν κάθε δικαίωμα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στους ξένους. Τι θα μπορούσε να γίνει ώστε οι Έλληνες να μην χάσουν τις περιουσίες τους και το κράτος να βγει κερδισμένο; Τα Funds, οι ακόλουθοι των δανειστών στην Μονόπολη της κατάκτησης του ελληνικού κράτους, αγοράζουν τα ενυπόθηκα δάνεια με το 20% της αξίας τους, τα δε δάνεια που δεν είναι ενυπόθηκα με 0,5%. Μόνο τα Funds έχουν το δικαίωμα να τα εξαγοράσουν κατά τον τρόπο αυτό. Εάν το πρόβλημα είναι τα χρήματα, γιατί άραγε δεν δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες, με την καταβολή του ίδιου ποσοστού στο κράτος, ώστε να ξεπληρώσουν δάνεια και πανωτόκια που τους πνίγουν;

Προφανώς επειδή το πρόβλημα των τοκογλύφων στους οποίους κατέφυγαν για δανεισμό οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ώστε να προσπορίζονται εκλογική πελατεία και να αυγατίζουν τα εισοδήματά τους τα στελέχη τους, δεν είναι τα χρήματα. Αυτά τα κόβουν άκοπα οι ιδιωτικές μεγατράπεζες σαν την Federal Reserve. Το ζητούμενο είναι η κατάκτηση και η ατιμωτική εξαθλίωση της Ελλάδας. Όποιος θεωρεί την φράση υπερβολική, ας περιμένει και θα δει την εξέλιξη της υποδούλωσης.

Οι εκβιαστές φίλοι

Κάθε φορά που η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω, οι δανειστές της κάνουν δέκα βήματα μπροστά. Η κα. Βελκουλέσκου ανέφερε ευθέως πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα «φιλόδοξους στόχους» όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι μεταρρυθμίσεις «περιορίζονται» στη φορολογία και στη μείωση των συντάξεων. Αντίθετα, όπως είπε, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα. Μόνον εάν υπάρξει ένας συνδυασμός όλων αυτών, πρόσθεσε, δεν θα δούμε ξανά στο μέλλον σχέδιο για Grexit. Όπως γράφουμε σε άλλο άρθρο της εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ, οι «δομικές» μεταρρυθμίσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι πιέζουν οι δανειστές των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου και οι οποίες έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό νομοθετηθεί από το 2012 και το 2013, θα μετατρέψουν τους Έλληνες σε κολίγους των απάτριδων του διεθνούς κεφαλαίου. Οι τοκογλύφοι απειλούν εκ νέου με Grexit. Οι Βρετανοί τους έδειξαν όμως υπερψηφίζοντας το Brexit πως ένας άλλος δρόμος είναι αντιληπτός από τους Λαούς και με την κατάλληλη ηγεσία μπορούν να επιτύχουν να τον βρουν και να τον ακολουθήσουν. Και το κυριότερο, είναι έτοιμοι να το κάνουν.

Η ανατροπή της Αριστεράς

Η καθεστηκυία τάξη μπορεί να μην αντιλαμβάνεται και να μην ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του λαού, καταλαβαίνει όμως την δυσαρέσκεια και τον κίνδυνο της πολιτικής ανατροπής. Η πολιτική σκηνή γνωρίζει την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων Αριστεράς και Δεξιάς. Πλέον δεν μιλάμε για Αριστερά και Δεξιά, αφού και οι δύο πολιτικές οδηγούν στην υποδούλωση του Έθνους, την κατάλυση του κράτους και την εξαθλίωση του λαού. Οι Αριστεροί είναι υπέρμαχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού παντεσπάνι. Είναι η Αριστερά που κυβερνά την Ελλάδα από την εποχή της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ από ακραίο αριστερό κόμμα σε ευρωσοσιαλιστικό στην δεύτερη τετραετία του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως όχημα της Παγκοσμιοποίησης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα ολοκληρώσει τον ρόλο της με την εφαρμογή του TTIP, της συμφωνίας στην οποία έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο ΕΜΠΡΟΣ – αλλά καθόλου παραδόξως δεν απασχολεί τα κυρίαρχα Μέσα και τους πολιτικούς-, με την οποία εξαλείφονται όχι απλώς τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του ανθρώπου. Όσο και αν προσπαθούν να ξορκίσουν το δίλημμα οι πολιτικοί του συρμού, το ερώτημα είναι τώρα «Με το Μνημόνιο ή Ενάντια στο Μνημόνιο» και αύριο θα γίνει «Υπέρ ή κατά της Παγκοσμιοποίησης». Αυτές οι διαφοροποιήσεις θα καθορίσουν και τα πολιτικά στρατόπεδα του εγγύς μέλλοντος.

Η ώρα του Εθνικισμού

Ο Εθνικισμός εκτός από τις εκλογικές νίκες βαδίζει με γοργό βήμα στον δρόμο της ιδεολογικής του δικαίωσης. Οι επανειλημμένες νίκες της Χρυσής Αυγής, το ΟΧΙ των Ελλήνων του περασμένου καλοκαιριού και το Brexit, η άνοδος των πατριωτικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Εθνικισμός είναι ο μόνος που στηρίζει το κράτος πρόνοιας, τον ευρωπαίο εργάτη και τα δικαιώματά του, την μητρότητα και την οικογένεια, την ασφάλεια και την ελευθερία των λαών. Το τρένο της δικτατορίας του προλεταριάτου που θα απελευθέρωνε τους λαούς δεν θα ξαναπεράσει, αντίθετα την νέα δικτατορία εγκαθιδρύει η Νέα Τάξη της Παγκοσμιοποίησης καθιστώντας προλετάριους όλους τους πολίτες – ακόμα κι αυτούς που νομίζουν πως η όποια οικονομική τους άνεση τους διατηρεί στο απυρόβλητο- και ανοίγοντας έναν νέο κύκλο «ταξικών αγώνων» στον κομμουνιστικό συνέταιρό της. Πιστεύω πως οι Λαοί έχουν πάρει το μάθημά τους.

Οι Εθνικιστές είμαστε οι μόνοι που έχουμε λύσεις και είμαστε οι μόνοι που δεν φοβόμαστε να τις πούμε ανοιχτά. Παρά τις μηχανορραφίες και τις απειλές, τους μάγους και τους προφήτες, το μέλλον ανήκει στα ευρωπαϊκά Έθνη. Μαζί με τους Έλληνες και Ευρωπαίους που απελευθερώνονται ιδεολογικά από την τυραννία Αριστεράς και Δεξιάς, αυξάνεται και η Ελπίδα και η επιθυμία για Ελευθερία. Η επιθυμία της Ελευθερίας μεγαλώνει μαζί με την καταπίεση από το σύστημα των χαρτογιακάδων των
Βρυξελλών και των διεθνών τοκογλύφων που ολισθαίνουν εμφανώς πλέον στον ολοκληρωτισμό. Τα ποικίλα πολιτικά ρεύματα που συναποτελούν την εθνική ευρωπαϊκή αντίσταση οδηγούν σε ένα δίδαγμα. Οι Ευρωπαίοι πατριώτες πρέπει να ενωθούν απέναντι στις πολιτικές της Παγκοσμιοποίησης. Εκεί θα κριθούν ο αγώνας και το μέλλον μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bhmata-politikhs-upeuthunothtas#ixzz4Cg0nTEny

Exit mobile version