Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι κατάθλιψη, άγχος και ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας αποτελούν την ελληνική πραγματικότητα

Πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που έχουν ασκηθεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό. Αρνητικό πρόσημο εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των δεικτών υγείας, κυρίως σε ότι αφορά την ψυχική υγεία αλλά και την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ειδικότερα, το 13,6% του πληθυσμού αδυνατεί να λάβει ιατρική φροντίδα ή θεραπεία , το 15% οδοντιατρική θεραπεία, ενώ 11,3% των Ελλήνων αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα, κατόπιν ιατρικής σύστασης, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Με βάση τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, καθίσταται σαφής η βασική αιτία της παρακμής των δεικτών υγείας των Ελλήνων, όπου μετά από τόσα χρόνια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κατάπτωσης, είναι φυσική και επόμενη η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα ακόλουθα ωστόσο ποσοστά φανερώνουν τις συνέπειες στην υγεία των Ελλήνων και κυρίως σε ότι αφορά την ψυχική υγεία, όπου παρατηρείται αύξηση κατά 80% στους Έλληνες που δηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ πολύ ανησυχητικά είναι τα ποσοστά όσων δηλώνουν αγχώδεις διαταραχές (7,6%) και αυτοκτονικές τάσεις (3,3%).

Η συγκεκριμένη έρευνα πέραν από την αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων ετών, φανερώνει ένα πολύ πιο θλιβερό γεγονός. Την τάση του ελληνικού λαού για απόσυρση, θλίψη και παραίτηση. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φρόντισαν όχι μόνο να αποσαρθρώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, με χαρακτηρισμό παράδειγμα τις υπηρεσίες υγείας, αλλά προσπαθούν επίσης να  εξαφανίσουν την ελπίδα και την αγωνιστικότητα των Ελλήνων, δείχνοντας το πραγματικό αντεθνικό τους πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-h-ereuna-ths-elstat-deichnei-oti-katathlipsh-agchos-kai-ena#ixzz4Ch9DfjI5

Exit mobile version