Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

Την ίδια ώρα που το ψευτορωμαίικο των μνημονίων ξεπουλά την Πατρίδα, η Τουρκία προχωρεί σε εξοπλισμούς εξαιρετικά επικίνδυνους για την χώρα μας. Κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροπλάνα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα βολής αντιαρματικού πυραύλου από ύψους μεγαλύτερο των 5.000 μέτρων! Σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγκυρο σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας:

“Τουρκικά UAV: Η νέα σοβαρή απειλή σε Αιγαίο και Θράκη: “Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και τα tweets του Selçuk Bayraktar υιού του ιδρυτή της εταιρείας BAYKARMAKINA και μελλοντικού γαμπρού του Ερντογάν (αρραβωνιάστηκε πρόσφατα την κόρη του), στην αεροπορική βάση του Ικονίου (KONYA) πραγματοποιήθηκε ακόμα 1 πτήση και βολή αντιαρματικού πυραύλου από το τακτικό UAV BAYRAKTAR.

Ειδικότερα το υπόψη UAV πραγματοποίησε βολή “έξυπνου” πυραύλου MAM-L (Milli Akıllı Mühimmat) κατασκευής της τουρκικής εταιρείας ROKETSAN πετώντας σε ύψος 18.000 ποδών (5.486 μέτρα) σε επίγειο στόχο ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων (μέγιστο βεληνεκές πυραύλου).

Η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου (χωρίς όμως εκρηκτική κεφαλή) από το UAV BAYRAKTAR πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, την 17 Δεκεμβρίου 2015 πάλι επί επιγείου στόχου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων και από ύψος 16.000 ποδών.

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) έχουν παραλάβει πρόσφατα 12 UAV BAYRAKTAR… Η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα κατασκευής UAV τα οποία δύνανται να αναλάβουν σύντομα αποστολές επιτήρησης και στο μέλλον επιχειρήσεις προσβολής στόχων σε όλο το φάσμα της τουρκικής επικράτειας (ιδιαίτερα στην ΝΑ Τουρκία). Φανταστείτε επιπλέον το πλεονέκτημα που αποκτά η Τουρκία από την πιθανή χρήση των τακτικών UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Θράκη…” ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ –militaire.gr”.

“Y”

Exit mobile version