Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Το τουρκικό κράτος του ισλαμιστή Ερντογάν προχωρεί σε συνεχείς προκλήσεις κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού! Μετά την μετατροπή κατ’ ουσίαν της Μεγάλης Εκκλησιάς των Ελλήνων σε τζαμί σειρά είχαν και άλλες Εκκλησίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, πανό αναρτήθηκε στην πρόσοψη της Εκκλησίας στην πόλη Αλεξανδρέττα στο Χατάι, το οποίο γράφει: «Γιορτάζουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο».

Η συγκεκριμένη Εκκλησία βρίσκεται σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πόλης και υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Επίσης Τραπέζια με εμπορεύματα προς πώληση είδαν έκπληκτοι μέσα ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη (Τσεσμέ) όσοι βρέθηκαν στην περιοχή της Σμύρνης τις περασμένες μέρες.

Ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους, σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, αποπερατώθηκε το 1832, χτισμένος πάνω σε παλαιότερο κτίσμα που καταστράφηκε το 1821. Πρόκειται για έναν πελώριο μητροπολιτικό ναό, που μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή άλλαξε διαρρύθμιση καθώς κατεδαφίστηκε ο εξωνάρθηκας και έμεινε στο κενό η δυτική πρόσοψη του κυρίως ναού με τις τρεις εισόδους.

Στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου ο ναός λειτουργήθηκε -για πρώτη φορά μετά το 1922- από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

“Y”

Exit mobile version