Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Φαλούτζα από το ισλαμικό κράτος – Αναζητούν τους τζιχαντιστές που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Φαλούτζα από το ισλαμικό κράτος - Αναζητούν τους τζιχαντιστές που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς

Οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως τη Φαλούτζα -πόλη του δυτικού Ιράκ- που βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους από τον Ιανουάριο του 2014.

 «Η πόλη απελευθερώθηκε, αφού οι επίλεκτες αντιτρομοκρατικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της συνοικίας Αλ-Τζολάν» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των ιρακινών δυνάμεων.

Η απελευθέρωσή της συνιστά μία πολύ σημαντική νίκη για τον ιρακινό στρατό, ο οποίος τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να ανακτήσει μέρος των χαμένων εδαφών.

Από έλεγχο περνούν οι ιρακινές δυνάμεις 20.000 ανθρώπους που είχαν εγκαταλείψει τη Φαλούτζα αναζητώντας ανάμεσά τους τζχαντιστές, που ενδεχομένως να επιχείρησαν να γλυτώσουν από τις σφοδρές μάχες κρυμμένοι στο πλήθος των απλών πολιτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 2.185 άνθρωποι κρατούνται γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως σχετίζονται με τον ISIS, ενώ απελευθερώθηκαν περίπου 7.000. Αμέσως μόλις βγουν από τη Φαλούτζα οι έφηβοι και οι άνδρες τίθενται υπό κράτηση• ορισμένοι από αυτούς αφήνονται ελεύθεροι μερικές ώρες αργότερα, άλλοι όμως συνεχίζουν να υποβάλλονται σε ανακρίσεις.

Ιρακινοί αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν έναν καταυλισμό εκτοπισμένων την περασμένη εβδομάδα προπηλακίστηκαν από οικογένειες που ανησυχούν για την τύχη οικείων τους που αγνοούνται.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα – ΣΟΚ για τους “πρόσφυγες”: Είναι άνδρες, νέοι που συμπαθούν τους τζιχαντιστές και την ανθελληνική κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ)

Απίστευτη προπαγάνδα από την ΕΡΤ: Βάφτισαν την σημαία των «μετριοπαθών» τζιχαντιστών ως Σημαία της Συρίας! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-irakines-dunameis-apeleutherwsan-thn-faloutza-apo-to-islamiko-kratos-ana#ixzz4CmvPAWTy

Exit mobile version