Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο της Κορέας – Φωτορεπορτάζ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη των Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο της Κορέας - Φωτορεπορτάζ

Γράφει ο Ηλίας Παναγιώταρος

Στον Πειραιά, στις 4 Μαρτίου του 1955, στα τσιμέντα της ακτής Βασιλειάδη, στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, τοποθετούνται σε σειρές 172 μεταλλικά αμερικάνικα φέρετρα τυλιγμένα με ελληνικές σημαίες.

Εντός των μεταλλικών φέρετρων βρίσκονταν τα οστά των νεκρών Ελλήνων στρατιωτών του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδος (ΕΚ.Σ.Ε.), τα οστά 147 οπλιτών και 12 αξιωματικών του στρατού ξηράς καθώς και 5 σμηνιτών και 8 αξιωματικών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο της Κορέας και οι οποίοι είχαν ενταφιαστεί προσωρινά στο νεκροταφείο της πόλης Busan (Pusan) της Νοτίου Κορέας.

Η πρεσβεία της Κορέας μάλιστα, με δικά της έξοδα, έχει αναγείρει ένα εξαίρετο μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες στα εδάφη της, το Ηρώο του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου, τιμώντας την θυσία τους!

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τον Χρήστο Παππά και τον υπογράφοντα, παρευρεθήκαμε στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κορέας τιμώντας τους Έλληνες πεσόντες, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 66η επέτειο του Πολέμου της Κορέας, όπου και γίναμε δεκτοί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό! Αυτό που με εντυπωσιάζει πάντα, είναι ο σεβασμός στον Έλληνα στρατιώτη από κάθε ξένο! Όσο κοντά και όσο μακριά και αν βρίσκεται αυτό το πεδίο μάχης όπου έχει κληθεί να δώσει την μάχη του ένας Έλληνας, από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα αυτός έχει δοξαστεί.

Ίσως, γιατί όπου έχει χυθεί αίμα Έλληνα στρατιώτη το κλάμα και ο πόνος της μάνας του στοιχειώνει το μέρος της θυσίας. Γι’ αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων, στους πολέμους, είτε μεταξύ Ελλήνων, είτε εναντίον βαρβάρων υπήρχε ανέκαθεν το έθιμο της ανακωχής και της περισυλλογής των νεκρών και η ταφή είτε η καύση με όλο το τελετουργικό και όλες τις τιμές.

Αυτή η αέναη αλυσίδα τιμής διακόπηκε μόνον για τους Έλληνες νεκρούς στα βουνά της Βορείου Ηπείρου που παραμένουν ακόμη σήμερα άταφοι, χωρίς ησυχία, βορά στα ζωντανά της φύσης, προσβεβλημένοι βαθύτατα στα μάτια θεών και ανθρώπων!

Ποτέ, κανένας πολιτικός του κοινοβουλίου δεν πήγε ως εκεί να αποτίσει φόρο τιμής! Ποτέ κανείς “έλληνας” πολιτικός δεν στάθηκε στον πόνο της Ελληνίδας μάνας που θρήνησε μια φωτογραφία χωρίς να έχει που να πάει να ακουμπήσει την ψυχή της!

Οι νεκροί στρατιώτες στα βουνά της Βορείου Ηπείρου στοιχειώνουν και ζητούν δικαίωση! Ζητούν να ξεπλυθούν τα κόκκαλα τους με κρασί και να τοποθετηθούν κάπου που να μπορεί ο καθένας μας να τα προσκυνήσει και να τα υπερασπιστεί! Μέχρι να συμβεί αυτό κανείς Εθνικιστής δεν δικαιούται να ξεχάσει τον πόνο και την άδικη θυσία!

Δικαίωση στους νεκρούς της Βορείου Ηπείρου! 

Περισσότερες φωτογραφίες 

Πρέσβης Δημοκρατίας της Κορέας, Ahn Youngjip

Υποστράτηγος εν αποστρατεία, Στυλιανός Δράκος, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Κορεατικού πολέμου 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-mnhmh-twn-ellhnwn-stratiwtwn-pou-epesan-ston-polem#ixzz4CnxVXjal

Exit mobile version