Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν η κομματική εφημερίδα του Σύριζα «Αυγή» πανηγύριζε για τα ποσοστά του Bremain επικαλούμενη τους… ψευτοδημοσκόπους!

Όταν η κομματική εφημερίδα του Σύριζα «Αυγή» πανηγύριζε για τα ποσοστά του Bremain επικαλούμενη τους… ψευτοδημοσκόπους!

Είναι γνωστή ανά το πανελλήνιο η αύρα της απατεωνιάς που εκπέμπουν οι δημοσκόποι, με το κατασκευασμένο και κατευθυνόμενο περιεχόμενο των ερευνών τους. Φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι μόνο εγχώριο το φαινόμενο αυτό. Μετά το «φιάσκο» των ντόπιων εταιρειών δημοσκοπήσεων, με το περσυνό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ήρθε και η σειρά των Βρετανών συναδέλφων τους.

Αρχικά η εταιρεία YouGov, η οποία έπεσε… διάνα στο αποτέλεσμα:52% έναντι 48%. Σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, καθώς το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν 51,9% έναντι 48,1%. Υπάρχει, όμως, μια… λεπτομέρεια πάνω σ’ αυτό. Η συγκεκριμένη εταιρεία έδινε ποσοστό 52% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Μόνο που στο δημοψήφισμα το 51,9% των Βρετανών τάχθηκε υπέρ και όχι κατά της αποχώρησης από την ΕΕ… Η εγχώρια «Αυγή», μάλιστα, πανηγύριζε (!) με κορυφαίο πρωτοσέλιδο “No Brexit”!

Υπήρχαν, όμως, και χειρότερα για την καταρρέουσα κυκλοφοριακή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σ΄ άλλο σημείο της πρώτης σελίδας έγραφε ότι «Εκτίμηση του δικτύου SkyNews για ψήφο υπέρ της παραμονής με 52% έναντι 48%», ενώ συνεχίζοντας, πάλι στην πρώτη σελίδα, έγραφε ότι «Άλλο exit poll (IPSOS-MURI) ανέβασε τη διαφορά σε 54%-46%». Και το… κορυφαίο: «Σας ευχαριστώ που ψηφίσατε για μια ισχυρή και ασφαλή Βρετανία μέσα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον» έγραφε στην κορυφαία λωρίδα της πρώτης της σελίδας η «Αυγή»προβάλλοντας μέχρι και τον φιλελεύθερο Κάμερον.

Το αποτέλεσμα, όμως, «γείωσε» τόσο την «Αυγή» όσο και τους πολιτικούς της προϊσταμένους στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έψαχναν μέρος να κρυφτούν από την καταιγίδα της ξευτίλας που έφερε το «ΟΧΙ» των Βρετανών. Οι συριζαίοι «τσίμπησαν» με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις στην Βρετανία, με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα για μια ακόμη φορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-h-kommatikh-efhmerida-tou-suriza-augh-panhgurize-gia-ta-pososta-tou-br#ixzz4Cp24QQav

Exit mobile version