Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Σπάρτη, Αθήνα

Η Τ.Ο. Σπάρτης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της μεγαλειώδους μάχης του Διρού.  

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού το κλιμάκιο μας μετέβη στην παραλία όπου υπάρχει και το μνημείο της ηρωικής Μανιάτισσας γυναίκας δίπλα ακριβώς από τα φημισμένα σπήλαια του Διρού σε αυτό το ακρογιάλι έμελλε να γραφτεί μια σημαντικότατη νίκη των θρυλικών δρεπανηφόρων Μανιατισσών, οι γυναίκες με δρεπάνια, με πέτρες και ξύλα, με δόντια και με νύχια, ξέσκισαν και θέρισαν στην κυριολεξία τις δυνάμεις των Τούρκων του Ιμπραήμ.

Η λαϊκή μούσα αναφέρει: «Οι γυναίκες εν τω άμα, κάμανε μεγάλο θάμα. Ανασκουμπώνουν τις ποδιές και βάνουν πέτρες στρογγυλές. Καύκαλα ανοίγουνε πολλά ή σκορπούνε τα μυαλά  και αρπάζουν τα τραπάνια και τους κόβουν τα κεφάλια». Χάρη στο πείσμα την αποφασιστικότητα, το πείσμα και την γενναιότητα των γυναικών, ο επιδρομέας υπέστη πρωτοφανή πανωλεθρία και τράπηκε σε φυγή. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής ο γραμματέας Κατράκης Χρήστος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου και στην συνέχεια όλοι μαζί οι συναγωνιστές έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο καθηλώνοντας δεκάδες τουρίστες που περνούσαν εκείνη την στιγμή επισκεπτόμενοι τα παρακείμενα σπήλαια.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Συναγωνιστή Αλέξανδρου Γέροντα με θέμα: “Ξεκαθαρίζοντας την έννοια του Εθνικισμού”. Ο συναγωνιστής Γέροντας αναφέρθηκε στις ιδεολογικές αρχές του Εθνικισμού, κάνοντας κατανοητή την πραγματική έννοια του Εθνικισμού στους παρευρισκόμενους και καταρρίπτοντας τα ψεύδη των απάτριδων διεθνιστών και νεοφιλελεύθερων παγκοσμιοποιητών που προσπαθούν με ανακρίβειες να διαστρεβλώσουν την πραγματική έννοια της ιδεολογίας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn527#ixzz4CrObqPOS

Exit mobile version