Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα σφαγή στα εργασιακά από Σύριζα και Ανέλ: Πιο κοντά από ποτέ η νέα μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση 13ου και 14ου

Νέα σφαγή στα εργασιακά από Σύριζα και Ανέλ: Πιο κοντά από ποτέ η νέα μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση 13ου και 14ου

Με δεδομένη την «ευλυγισία» της νυν κυβέρνησης στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, κάτι παραπάνω από πιθανή θεωρείται πλέον η νέα μείωση των μισθών που ζητούν οι τροϊκανοί.

Έτσι λοιπόν, κατώτατο μισθό 586 ευρώ ή ίσως και πιο κάτω, χωρίς την παραμικρή προσθήκη τριετιών ή επιδομάτων, απαιτούν οι δανειστές να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 στη χώρα μας. Μάλιστα, επικαλούνται διάταξη παλαιότερου μνημονιακού νόμου, από το 2014, όπου γινόταν αναφορά στη δημιουργία κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ως “μοναδιαίας αξίας”. Μια διάταξη που εύλογα μπορεί να ερμηνευθεί ότι φωτογραφίζει έμμεση κατάργηση οποιασδήποτε προσθήκης στις κατώτατες αποδοχές, κύρια τριετίες και επιδόματα.

Παράλληλα, η εγχώρια πλευρά αναμένεται να δεχθεί πιέσεις τόσο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα όσο και για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Στις πιέσεις καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που εντός του Ιουλίου προβλέπεται να προκύψει υπό μορφή σχεδίου έκθεσης.

Πατώντας, δηλαδή, πάνω σε ήδη νομοθετημένα πλαίσια, οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων θα ετοιμάσουν έναν ακόμη νόμο-καρμανιόλα για τα εργασιακά. Η μέχρι τώρα πορεία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα την πιο πρόσφατη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει δείξει ότι δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό ως προς το να ξεπουλήσουν τα πάντα, για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη πείνα των εντολέων τους και οι ίδιοι να συνεχίσουν να γεύονται την εξουσία και το «μέλι» που την συνοδεύει.

Η Πατρίδα και ο Λαός είναι αντιληπτοί από τους κατά καιρούς διαχειριστές της μνημονιακής πολιτικής μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορικών συναλλαγών, για την εξυπηρέτηση τόσο των δικών τους συμφερόντων όσο και των αφεντικών τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-sfagh-sta-ergasiaka-apo-suriza-kai-anel-pio-konta-apo-pote-h-nea-meiwsh#ixzz4CrOq8FuC

Exit mobile version