Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ηλεία, Σπάρτη – Μάνη

Την Κυριακή 26 Ιουνίου εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η επέτειος της μάχης στο Πούσι, ιστορικής τοποθεσίας της Αχλαδινής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με τις μάχες που έλαβαν χώρα το Μάιο και Ιούνιο του 1821 οι Έλληνες μαχητές κατάφεραν να εξολοθρεύσουν τους ισχυρότατους Τουρκαλβανούς του Λάλα που δυνάστευαν την περιοχή και αποτελούσαν σοβαρή απειλή στο να πλήξουν στα νώτα τους πολιορκητές της Τριπολιτσάς υπό το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Πύργου τίμησε τους πεσόντες στη μεγαλύτερη μάχη της  επαναστάσεως για την Ηλεία, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η περιφέρεια με μια απόφαση να μην ανακοινώνεται κατά την κατάθεση στεφάνων κανένα πολιτικό κόμμα (λες και ενδιαφέρεται και κάποιο άλλο) για ακόμη μία φορά αποφάσισε να μας αποκλείσει από αυτό το κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της εθνοπροδοτικής κυβερνήσεως των μνημονιακών ανακοινώνεται κανονικότατα καθώς και κάθε  εκπρόσωπος μικρού συντεχνιακού σωματείου.

Οι συναγωνιστές παρέμειναν στο χώρο κοντά στο στρατιωτικό άγημα απόδοσης τιμών  και αμέσως μετά την αποχώρηση των «επισήμων» έγινε η κατάθεση στεφάνου, αποσπώντας το χειροκρότημα πολλών εκ των παρευρισκόμενων. Την κατάθεση εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικολάου Μιχαλολιάκου, έκανε ο γραμματέας της Τ.Ο. Πύργου, Σωτηρόπουλος Μενέλαος. Στη συνέχεια οι συναγωνιστές με μία φωνή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις του δήμου και της περιφέρειας.

Οι Τοπικές Οργανώσεις Σπάρτης και Μάνης όπως κάθε χρόνο και εφέτος συμμετείχαν στις τετραήμερες  εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της ηρωικής μάχης του Διρού που οργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και Τίμησαν την ηρωίδα Μανιάτισσα, που με πίστη στην Οικογένεια το Έθνος και με όπλο το δρεπάνι αντιστάθηκε ηρωικά στους Τουρκοαιγύπτιους  του Ιμπραήμ τον Ιούνιο του 1826. Την Χρυσή Αυγή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι παρευρισκόμενοι. Δάφνινο στεφάνι εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και του Αρχηγού Νικόλαου Μιχαλολιάκου κατέθεσε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Μάνης Μπουτεράκος Βασίλειος με παρατεταμένα χειροκροτήματα από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Με το πέρας της εκδήλωσης συνομιλήσαμε με τους παρευρισκόμενους όπου μας εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της Ελλάδος και μας ευχήθηκαν υγεία στον Αρχηγό και καλή δύναμη στον αγώνα μας για μία ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-hleia-sparth-manh#ixzz4Czm06bOU

Exit mobile version