Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται νέα προπαγανδιστική επιχείρηση από τα ΜΜΕ υπέρ της λαθρομετανάστευσης

Έρχεται νέα προπαγανδιστική επιχείρηση από τα ΜΜΕ υπέρ της λαθρομετανάστευσης

Η περιγραφή του γεγονότος έχει ως εξής: “Η εικόνα από τη Λέσβο συγκινεί και συγκλονίζει. Ο νεαρός πρόσφυγας από το Ιράκ αποβιβάζεται από τη φουσκωτή λέμβο και βγαίνει στην ακτή κρατώντας στα χέρια το μωρό του και την τυφλή και διαβητική γυναίκα του «κρεμασμένη» στην πλάτη του”. Όχι, δεν πρόκειται για απόσπασμα μυθιστορήματος, αλλά για μέρος από την περιγραφή που έκανε συστημική εφημερίδα σχετικά με μια νέα απόβαση λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη εικόνα-σκηνή “έπαιξε” και σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια για τους ίδιους προφανείς λόγους. Αυτή την φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας δεν βρέθηκαν οι γιαγιάδες της Λέσβου με το μωρό και το μπιμπερό, αλλά μια άλλη εικόνα η οποία μπορεί να συγκινήσει εξίσου. Ο νεαρός “πρόσφυγας” (γίνεται ακόμη πόλεμος στο Ιράκ;), ο οποίος κρατάει στα χέρια το μωρό παιδί του και στην πλάτη την γυναίκα του, η οποία είναι και “διαβητική”. Και εντελώς τυχαία (…) το όλο σκηνικό αποθανατίζεται από μια φωτογραφική μηχανή (ή κινητό), για να έχουμε να ασχολούμαστε με την ταλαιπωρία μιας οικογένειας λαθρομεταναστών και όχι καθ’ αυτό με το γεγονός της παράνομης εισόδου τους στην Χώρα.

Με δεδομένο ότι οι κήρυκες της “πολιτικής ορθότητας” σε τηλεοπτικό επίπεδο “θα παίξουν” πολύ με την συγκεκριμένη φωτογραφία, προσπαθώντας να ποντάρουν στο βάθος του ψυχικού κόσμου και της καλοσύνης των Ελλήνων κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το τι θα ακολουθήσει μετά, αφού σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η ασφυκτική συσσώρευση κι άλλων λαθρομεταναστών στην Λέσβο, οι επακόλουθοι υγειονομικοί κίνδυνοι, το καθεστώς παρανομίας και αναρχίας, που μοιραία θα επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο με διάφορες παραβατικές συμπεριφορές, όλα αυτά θα αποσιωπηθούν πλήρως από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν μια συγκεκριμένη ατζέντα παρουσίασης του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, το οποίο δεν ξεφεύγει σε καμία περίπτωση από τα επιτρεπτά όρια της “πολιτικής ορθότητας”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-nea-propagandistikh-epicheirhsh-apo-ta-mme-uper-ths-lathrometanast#ixzz4Czo2SQTi

Exit mobile version