Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γερμανική οικονομική απόβαση στην Αθήνα: Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ μαζί με εκπροσώπους πολυεθνικών έρχονται για να αγοράσουν στις… εκπτώσεις!

Γερμανική οικονομική απόβαση στην Αθήνα: Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ μαζί με εκπροσώπους πολυεθνικών έρχονται για να αγοράσουν στις... εκπτώσεις!

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Σκουρλέτη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Γκάμπριελ έρχεται με κουστωδία επιχειρηματιών, που προτίθενται να… ψωνίσουν στην πτωχευμένη Ελλάδα των μνημονίων. Ακόμα και η ηλεκτροδότηση των νησιών μας θα περάσει στην δικαιοδοσία των Γερμανών. Συγκεκριμένα, αναπαράγουμε το τηλεγράφημα του γερμανικού ειδησεογραφικού κέντρου:

«Από τα 53 ελληνικά νησιά με περισσότερους από 1000 κατοίκους μόνο τα 21 είναι συνδεδεμένα με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Λόγω γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γι’ αυτό συνοδεύουν τον Γκάμπριελ πολλές εταιρείες αυτού του κλάδου, όπως οι Emerson, Nordex και Solarworld. O Σίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να υπογράψουν, την Παρασκευή, μία κοινή δήλωση συνεργασίας. Έτσι θα παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο η ήδη ισχύουσα συμφωνία συνεργασίας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία χρηματοδοτείται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του γερμανικού κράτους. Σε αυτή τη φάση, ο στόχος είναι να συνεχιστεί η συνεργασία στη βάση ενός πιλοτικού προγράμματος στο Αιγαίο. Από τα 53 ελληνικά νησιά με περισσότερους από 1000 κατοίκους, μόνο τα 21 είναι συνδεδεμένα με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Στα υπόλοιπα 32 λειτουργούν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού με ντίζελ, τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κλείσειΓια την επαναλειτουργία τους με ανανεώσιμη ενέργεια πρόκειται τώρα να δραστηριοποιηθούν ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις».

Πάμε, όμως, να δούμε ποιές είναι κάποιες από τις εταιρείες των οποίων οι αξιωματούχοι συνοδεύουν τον Γκάμπριελ:

Hochtief: Με μία απόφαση-βόμβα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη του με τη γερμανική εταιρεία Hochtief για το σκάνδαλο της παρακράτησης ΦΠΑ και την αναδεικνύει στο μεγαλύτερο φοροφυγά της Ελλάδας. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις ελληνικές αρχές να διεκδικήσουν άμεσα έως και 600 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ που επί 20 χρόνια δεν απέδιδε στο Δημόσιο για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο κατασκεύασε και διαχειριζόταν η θυγατρική εταιρεία εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

KfW: Πρόκειται για κρατική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία ήταν η υπογράφουσα δύναμη του δευτέρου μνημονίου.Ασχολείται κυρίως με τον τομέα της ενέργειας.

Επίσης μαζί με τον Γκάμπριελ έρχονται εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών Bayer, BASF και Boehringer Ingelheim και των εταιριών ενέργειας Emerson, Nordex, Solarworld.

Προκαλεί εντύπωση, βεβαίως, το γεγονός ότι απουσιάζει εκπρόσωπος της Siemens, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ζήτησε αποκλειστική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν ήρθε επειδή κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Αντ’ αυτού θα πραγματοποιηθεί… τηλεδιάσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/germanikh-oikonomikh-apobash-sthn-athhna-o-antikagkelarios-gkampriel-mazi-m#ixzz4D3uSRlTf

Exit mobile version