Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού” – Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού” - Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού”.

Ο Ιουλιανός, γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, αλλά και Μέγας Ιουλιανός, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Συμβασίλευσε, ως Καίσαρας, με τον Κωνστάντιο Β’ από το 355 ως το 360 και μόνος του, ως Αύγουστος, από το 361 ως το 363. Ο Ιουλιανός ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντίνειας δυναστείας και ο μοναδικός λάτρης της παλαιάς θρησκείας μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο.

Το 350-51 πήγε στην Πέργαμο όπου μαθήτευσε κοντά στον φιλόσοφο Αιδέσιο, ο οποίος ήταν κάποτε μαθητής του νεοπλατωνικού φιλοσόφου Ιάμβλιχου και ανήκε στον κύκλο των νεοπλατωνικών που πίστευαν στην άμεση επαφή με το θείο (θεουργία). Εκεί γνωρίστηκε με τον επίσης νεοπλατωνικό φιλόσοφο Μάξιμο με τον οποίο θα διατηρήσει στενή φιλία στην υπόλοιπη ζωή του. Μέσω του Μάξιμου, ο Ιουλιανός μεταστράφηκε οριστικά από το χριστιανισμό στις νεοπλατωνικές παγανιστικές αντιλήψεις, αν και κράτησε για καιρό κρυφή αυτή τη μεταστροφή.

Ο Ιουλιανός ήταν πολύ επηρεασμένος από την κλασική Παιδεία και τον ενοχλούσε η ραγδαία εξάπλωση του Χριστιανισμού, τον οποίο θεωρούσε ασύμβατο με την Ελληνική Φιλοσοφία και εν γένει τον Ελληνικό Πολιτισμό. “Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών”.

Από θρησκευτικής άποψης δε, επιθυμούσε την επιστροφή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Εθνική θρησκεία (την οποία οι χριστιανοί κατηγορούσαν ως “ειδωλολατρία”, γι αυτό και προσέδωσαν στον Ιουλιανό επίθετα όπως “Παραβάτης”, “Ειδωλιανός”, “Αδωναίος”, “Καυσίταυρος”, “Αποστάτης” και “Πισαίος”).

Σύμφωνα με τον Cousin, ολόκληρος ο κόσμος της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας τερματίσθηκε ουσιαστικά με τον θάνατο του Ιουλιανού. Όμως, πολλοί σύγχρονοι ιστορικοί θεωρούν τον Ιουλιανό ως ένα από τους ικανότερους αυτοκράτορες σε όλη την ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, παρόλο που ουσιαστικά την κυβέρνησε επί μόλις δύο χρόνια.

Στις 26 Ιουνίου 363, σε αψιμαχία με τους Πέρσες, ο Ιουλιανός χτυπήθηκε πισώπλατα από δόρυ και πέθανε μετά από λίγες ώρες στη σκηνή του, σε ηλικία 31 ετών. Η μετέπειτα χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι χτυπήθηκε από τον άγιο Μερκούριο και συμφωνεί με τις κατηγορίες των εθνικών της εποχής.

Ο Λιβάνιος, 14 χρόνια μετά το γεγονός, ανέφερε ότι το δόρυ εκτοξεύτηκε από Άραβα, ενώ σε κείμενο του Φιλοστόργιου αναφέρεται η γνωμάτευση του γιατρού του Ιουλιανού Ορειβάσιου ο οποίος, εξετάζοντας τη θανάσιμη πληγή, είχε διαπιστώσει πως προήλθε από ακόντιο που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες σύμμαχοι των Περσών.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/06/2016 ομιλία στην Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, παρουσία δεκάδων συναγωνιστών. Ο Συναγωνιστής Τσακίρης Μιχάλης αναφέρθηκε εν συντομία στα βιογραφικά στοιχεία και την προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Ο. Πιερίας, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος, η προγραμματισμένη ομιλία στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, που ήταν αφιερωμένη στον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Ο Συναγωνιστής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου, Χρυσομάλλης Νίκος, αναφέρθηκε αρχικά στο τεράστιο πολιτικό, στρατιωτικό και πολιτιστικό έργο του.

Την Τετάρτη 29/06, στα πλαίσια των καθιερωμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Νάκο Φώτη στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας για τη ζωή του Αυτοκράτορα Ιουλιανού.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Κίμωνα Παπαδόπουλο με θέμα:”Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού”.

Στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος, η ομιλία από τον Συναγωνιστή Αχιλλέα Β.

Η προσωπικότητα του Ιουλιανού, ήταν το αντικείμενο της ομιλίας της Συναγωνίστριας Μαρίας Μπίλλη, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, της Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Για ακόμη μια φορά στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Δημήτρη Βογιατζή με θέμα τον αυτοκράτορα Ιουλιανό.

Τ.Ο. Σπάρτης: Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Σπάρτη πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα μάθημα Ελληνικής ιστορίας με θέμα την ζωή και το έργο του αυτοκράτορα Ιουλιανού. Ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής Φωτόπουλος Άγις.

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας στην Τ.Ο Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Πιοτογιαννάκη Ανδρέα με θέμα: “Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού”.

Η τελευταία ομιλία του Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πυρήνα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Αργοστόλι, την Τετάρτη 29/6/2016, είχε για θέμα την «Ιστορία και Προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού». Ομιλητής, ο συναγωνιστής Παναγής Σβορώνος, εκπρόσωπος του μετώπου νεολαίας του Πυρήνα μας.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, ομιλία, με θέμα: “Η Ιστορία και η προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού” από την Συναγωνίστρια Πασχαλία Χάδιαρη.

Η ομιλία ιστορικού περιεχομένου που έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο. Πάτρας είχε ως θέμα την Ιστορία και την προσωπικότητα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού.

Τ.Ο. Καστοριάς

Τ.Ο. Δράμας 

 

Θάσος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias-h-istoria-kai-h-proswpikothta-tou-autokra#ixzz4D6yRMmvP

Exit mobile version