Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ψυχάρη από τον Εισαγγελέα – Απόκλιση μόνο… 10 εκάτ. ευρώ στις δηλώσεις του

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ψυχάρη από τον Εισαγγελέα - Απόκλιση μόνο... 10 εκάτ. ευρώ στις δηλώσεις του

Στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη και γνωστού υβριστή της Χρυσής Αυγής και προπαγανδιστή του καθεστώτος, Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία είναι απόκλιση που φέρεται να εντοπίστηκε σε λογαριασμούς του. Η απόκλιση είναι άνω των 10 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου έχει κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας.

Σας παραθέτουμε τα σχετικά ευρήματα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για το συγκεκριμένο άτομο:

«Πρώτον, η περιουσιακή δήλωση του οικονομικού έτους 2011 (χρήση 2010) διαπιστώνεται αρνητικό υπόλοιπο ύψους 965.685 ευρώ. Ο εκδότης αποδίδει το ποσό σε «ανάλωση ήδη φορολογηθέντος ή απαλλασσόμενου φορολογίας κεφαλαίου 1 εκ. ευρώ». Όμως, οι ελεγκτές φέρονται να μην έκαναν δεκτή την αιτιολόγηση διότι ο κ. Ψυχάρης δεν προσκόμισε τα σχετικά στοιχεία που του ζητήθηκαν (ανακριβής δήλωση).

Δεύτερον στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2013 ο κ. Ψυχάρης δηλώνει για πρώτη φορά την κατοχή μετοχών της εταιρείας GOLDWIND χωρίς να παραθέτει βασικά στοιχεία όπως είναι ο αριθμός τεμαχίων που κατέχονται, πότε έγινε η αγορά, καθώς και το τίμημα που καταβλήθηκε. Επίσης στη δήλωση πόθεν έσχες και στον σχετικό πίνακα τέθηκε ο κωδικός 0, που σημαίνει ότι οι μετοχές αυτές είχαν δηλωθεί σε προηγούμενες χρήσεις, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις προηγούμενες δηλώσεις.

«Η μη δήλωση κατοχής τεμαχίων της εταιρείας GOLDWIND κατά την προηγούμενη τουλάχιστον δήλωση χρήσεως 2010, που κατατέθηκε την 30-06-2011, εφόσον η κατοχή μετοχών της εταιρείας GOLDWIND φερόταν ότι είχε δηλωθεί, γεγονός μη αληθές, καθιστά τη δήλωση ανακριβή» τονίζει το πόρισμα της επιτροπής που έγινε δεκτό ομόφωνα (ανακριβής δήλωση).

Τρίτον στη δήλωση του 2013 η σύζυγος του Σταύρου Ψυχάρη εμφανίζεται να πωλεί περίπου 14.200 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, 25.000 μετοχές Eurobank και 120.000 τεμάχια της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΧΑ (ΕΧΑΕ) χωρίς να καταγράφει το τίμημα.  Αναφέρεται πάντως ότι η εκποίηση έγινε λόγω απαίτησης πρόσθετου περιθωρίου ή αλλιώς margin call (ελλιπής δήλωση).

Τέταρτον στην δήλωση του 2015 δεν αναγράφεται ο αριθμός των μετοχών του ΔΟΛ που απέκτησε ο Στ. Ψυχάρης από την συγχώνευση του ΔΟΛ με την Σ.Π. ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε. διά της απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη (ελλιπής δήλωση).

Πέμπτον, στην ίδια δήλωση (οικονομικό έτος 2015) δεν δηλώνονται οι μετοχές που κατείχε ο κ. Ψυχάρης άλλα είχαν δηλωθεί στη χρήση του 2013. Πρόκειται για 2.136.840 μετοχές της ΚΕΚΡΩΨ Α.Ε., καθώς και το 100% των μετοχών της BRIONTE LTD, SOLARIS LTD, GOLDWIND. Στη δήλωση δεν αναφέρεται μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης από την κατοχή μετοχών των συγκεκριμένων εταιρειών (ανακριβής δήλωση).

Έκτον,  διαπιστώθηκε ότι λείπουν παραστατικά σε σωρεία δηλώσεων (χρήσεις 2010, 2011, 2012, 2013, 2014). Υπάρχουν, μεν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για όλα τα κατατεθέντα Πόθεν Έσχες αλλά τραπεζικά παραστατικά καταθέσεων έχουν κατατεθεί μόνο για τις χρήσεις του 2013 και 2014 (ελλιπείς δηλώσεις).»

Θυμίζουμε ότι οι εκδόσεις του ΔΟΛ ήταν εκ των συντονιστών της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πρωτοφανή (τότε) ψεύδη περί «μαύρου χρήματος» κλπ, τα οποία αποδείχτηκαν αισχρές συκοφαντίες. Τι έχουν να πουν τώρα οι δημοσιογραφίσκοι του ΔΟΛ περί «μαύρου χρήματος»;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/desmeuthkan-oi-logariasmoi-tou-psucharh-apo-ton-eisaggelea-apoklish-10-ek#ixzz4D9nVQb71

Exit mobile version