Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Ανατολική Αττική

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στα γεμάτα από πλήθος Εθνικιστών, γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά, ομιλία, από τον Συναγωνιστή Χάρη Δραμιτινό με θέμα τον Κορνήλιο Ζέλεα Κοντρεάνου.

Ο Συναγωνιστής κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε εκτενώς όλα τα γεγονότα από την ζωή τη δράση και το θάνατο του Κορνήλιου Ζέλεα Κοντρεάνου ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν βίντεο με σχετικές εικόνες.

Κορνήλιος Ζέλεα Κοντρεάνου, το όνομα του ανθρώπου που πλήρωσε με το αίμα του τις ιδέες του και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ρουμανικού Εθνικισμού. Με έντονο το Χριστιανικό στοιχείο στον αγώνα κατάφερε εν μέσω διώξεων από τους μπολσεβίκους και τους εβραίους που είχαν πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ρουμανικού κράτους να στρέψει μεγάλο μέρος της χώρας στον Εθνικισμό.

Η Σίδηρο Φρουρά όπως ήταν το όνομα του κινήματος του εκλέχθηκε στη βουλή και βρισκόταν σε τροχιά εξουσίας. Το σύστημα αντέδρασε και με κατάλυση του πολιτεύματος τον φυλάκισε και τον εκτέλεσε για τις ιδέες του. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Σταύρου Κρίκου με θέμα ” Έλληνες αιχμάλωτοι του συμμοριτοπολέμου”. Ο Συναγωνιστής στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία μας ανέφερε στοιχεία τα οποία αγνοούνται από το ευρύ κοινό, όπως ότι οι κομμουνιστές στον εμφύλιο έγραφαν τα συνθήματά τους στα σλαβικά(!) και διατηρούσαν μάλιστα ένοπλες βάσεις σε γείτονες χώρες που πάντα είχαν εδαφικές διεκδικήσεις επί της Ελληνικής Επικράτειας, όπως την Βουλγαρία, την Αλβανία, αλλά και την Γιουγκοσλαβία, και μάλιστα σε αυτές τις βάσεις μετέφεραν τους Έλληνες του Εθνικού Στρατού που είχαν πάρει ως αιχμαλώτους.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αιχμάλωτοι της Αλβανίας που έζησαν εκεί κοντά στα 10 χρόνια υποχρεώνονταν σε βάναυσα καταναγκαστικά έργα καθημερινώς. Ακόμη, τσέχικες πηγές κάνουν λόγο για 300 αιχμαλώτους στην Τσεχοσλοβακία, ενώ Έλληνες στρατιώτες βρίσκονταν και στην Τασκένδη! Εν συνεχεία μας ανέφερε το γεγονός ότι οι εν Ελλάδι αριστεροί διατηρούσαν λίστες με τους πραγματικούς αριθμούς και τα στοιχεία των πολλών Συμπατριωτών μας που είχαν διώξει ως αιχμαλώτους και τα έδιναν στο υπουργείο εξωτερικών.

Το μαρτύριο των στρατιωτών της Γιουγκοσλαβίας έμελλε να λάβει τέλος ύστερα και από την 5η συνέλευση του ΟΗΕ, όμως οι υπόλοιποι Έλληνες συνέχισαν να παραμένουν σε αιχμαλωσία! Το ελληνικό κράτος, μαθημένο στην αναλγησία που το χαρακτηρίζει χρόνια, δεν απέδωσε την παραμικρή αποζημίωση στους Έλληνες που γύρισαν ύστερα από πολλά χρόνια από όλες τις χώρες κράτησης τους στην Πατρίδα. Σε ορισμένους μάλιστα απέδωσε αποζημίωση κράτησης μονάχα για 20 μέρες.Ο Συναγωνιστής στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι αυτός που πρώτος καταδικάζει απερίφραστα τις θλιβερές εκείνες ημέρες του εθνικού διχασμού και μάχεται για να μην γυρίσουν ξανά τέτοιες στιγμές μίσους μεταξύ των Ελλήνων! Η εκδήλωση έληξε αφού άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn529#ixzz4DQuVnPni

Exit mobile version