Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μόνη σταθερή αξία για τους συριζαίους η διατήρηση της… εξουσίας!

Μόνη σταθερή αξία για τους συριζαίους η διατήρηση της... εξουσίας!

Εντελώς ξετσίπωτοι και ξεδιάντροποι αποδεικνύονται, σε σχεδόν καθημερινή βάση, οι συριζαίοι, καθώς μπροστά στην διατήρηση τους στην τόσο γλυκιά καρέκλα της εξουσίας και το «μέλι» που την συνοδεύει, ξεχνούν τα πάντα. Ακόμη κι αυτοί που παριστάνουν την εσωκομματική – εσωκυβερνητική αντιπολίτευση, όπως η συνιστώσα – φράξια των «53», η οποία σε κείμενό της αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων»! Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι επίλεκτο στέλεχος και άτυπος επικεφαλής της εν λόγω φράξιας είναι ο Τσακαλώτος, το δεξί χέρι του Τσίπρα στο ξεπούλημα των πάντων! Το υπενθυμίζουμε για να δικαιολογήσουμε τους χαρακτηρισμούς στην αρχή του κειμένου. Η μόνη έγνοια της φράξιας των «53» είναι να μην κάνει καμία νέα διερεύνηση προς το Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο δικός τους ρόλος στο κόμμα θα υποβαθμιστεί, οπότε η φράξια τους δεν θα έχει την πολιτική δύναμη που απέκτησε μετά την αποχώρηση του Λαφαζάνη και της παρέας του. 

Γι’ αυτό και σημειώνουν με νόημα ότι «στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα μας πλήρωσε ακριβά τις προσχωρήσεις παραγόντων που ελάχιστη σχέση είχαν με την αριστερά», προσθέτοντας ότι αντιθέτως «είναι ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι στον απλό κόσμο που έρχεται ανιδιοτελώς να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια, είναι ανοιχτοί στον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων και σε όσους έχουν αποδείξει ότι ο αξιακός τους κόσμος μπορεί να συμβαδίζει με το αξιακό φορτίο της αριστεράς».

Είναι τόσο φαιδροί και φελλοί ώστε να θεωρούν ότι ο «απλός κόσμος», ο οποίος δεν οργανώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, θα πάει να οργανωθεί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά, είναι προφανές ότι η αναφορά τους σε παράγοντες «που ελάχιστη σχέση είχαν με την αριστερά» έχει να κάνει με πρόσωπα όπως η Μακρή, ο Παναγούλης, ο Μητρόπουλος, η Σακοράφα, λόγω του παρελθόντος τους στο ΠΑΣΟΚ. Να τους θυμίσουμε, λοιπόν, εμείς μερικά ονόματα «παραγόντων» με άκρως πασοκικό παρελθόν, με τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάθονται δίπλα – δίπλα στα υπουργικά έδρανα: Τζάκρη, Μπόλαρης, Κουρουμπλής, Κοτζιάς, Σπιρτζής, Τόσκας.

Γι’ αυτούς γιατί δεν λένε απολύτως τίποτα; Η φράξια των «53», όμως, είναι τόσο θρασύδειλη ώστε κατέθεσε και τροπολογία στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ιδιοκτησία του «προγράμματος» του τρίτου Μνημονίου, το οποίο ήταν… αποτέλεσμα αδίστακτου εκβιασμού και πραξικοπήματος! Οι άνθρωποι του Τσίπρα δεν είχαν πρόβλημα να υιοθετήσουν «ολίγη» τροπολογία.

Πέταξαν στα σκουπίδια τα περί εκβιασμού και πραξικοπήματος, ενώ οι «53» είχαν φροντίσει να αλλάξουν την διατύπωση, γράφοντας ότι το πρόγραμμα του τρίτου Μνημονίου δεν… εξαντλεί το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η θρασυδειλία τους σ’ αυτό ακριβώς έγκειται. Στο ότι δηλαδή κάνουν πρόστυχες διατυπώσεις, την στιγμή που τόσο ο επικεφαλής της φράξιας (ο Τσακαλώτος) όσο και ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του τρίτου Μνημονίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/monh-statherh-ajia-gia-tous-surizaious-h-diathrhsh-ths…-ejousias#ixzz4DSr1ON00

Exit mobile version