Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Β΄ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια, για κακοποίηση τραυματισμένου ζώου από Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα αδέσποτων

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κακοποίηση τραυματισμένου ζώου από Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα αδέσποτων»

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς, παρά τις αυστηρότατες ποινές που έχουν θεσπίσει τόσο ο Νόμος 4039/2012 όσο και ο Νόμος 4235/2014 για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου, πολλά είναι τα περιστατικά κακοποίησης που λαμβάνουν χώρα, και δυστυχώς αρκετές είναι οι φορές που οι δράστες είναι άτομα ταγμένα στην υπηρεσία του πολίτη.

Σύμφωνα με καταγγελία του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας, την 30η Ιουνίου 2016 Αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας, και μάλιστα υπεύθυνος για θέματα ζώων, στην κυριολεξία πέταξε στη χωματερή σκυλί που είχε τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν τραυματιστεί και σερνόταν στους δρόμους!!! Ο Φιλοζωικός Σύλλογος έλαβε γνώση για το περιστατικό από άλλο εργαζόμενο του Δήμου, ενώ ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος επέμενε πως πρόκειται για ζώο «… ψόφιο που θα πάει στα σκουπίδια…»

Η επιμονή της Προέδρου αλλά και μελών του Συλλόγου είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το ζώο. Το σκυλί εντοπίστηκε στη χωματερή σε άθλια κατάσταση και μεταφέρθηκε από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου σε κτηνιατρείο, όπου και διεγνώσθη με αφυδάτωση μεγάλη, ηλίαση, τραυματισμό στο ένα νεφρό, εκδορές, τραύματα από το σύρσιμο και υψηλό πυρετό.

Χάρις στην έγκαιρη και επίπονη προσπάθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου, το ζώο σώθηκε. Όμως παρά την καταγγελία των αρμοδίων στο Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και παρά το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος συνελήφθη, τέσσερις ώρες μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Αντιδήμαρχος κατέθεσε πως δεν πέταξε το ζώο «…απλά το άφησε στη χωματερή για να το παραλάβει ο Φιλοζωικός Σύλλογος».

Παρά το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος παρέβη αφενός το άρθρο 1 παρ. β του Νόμου 4039/2012, το άρθρο 9 του Νόμου 4039/2102, όπως αυτό τροποποιήθηκε  με το άρθρο 46 του Νόμου 4235/2014, αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα και με τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να δικαστεί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε και δεν τοποθετήθηκε επί της εγκληματικής συμπεριφοράς του Αντιδημάρχου. Όμως και οι φορείς της Δικαιοσύνης, ενώ ο Νόμος τους δίνει τη δυνατότητα, δεν εξαντλούν την αυστηρότητα αυτού, ώστε κάποτε η χώρα μας να πάψει να είναι τόπος μαρτυρίου για αδέσποτα και μη ζώα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχουν λάβει γνώση για το εν λόγω περιστατικό;
Ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου ο εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απομακρυνθεί άμεσα από την θέση του;
Ποιος είναι ο λόγος της ελαστικής μεταχείρισης του Αντιδημάρχου από την Εισαγγελία;

Πήρε τακτική δικάσιμο και αν ναι, για πότε;

Aριθ. Πρωτ. 6721
Αθήνα, 04/07/2016
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-kakopoihsh-traumatismenou-zwou-apo-antidhmarcho-upeuthuno-gia-t#ixzz4DZVCFKnH

Exit mobile version