Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλληλοκαρφώνονται οι απατεώνες του “συνταγματικού τόξου”: Όλοι μαζί υπογράψαμε τις μειώσεις των συντάξεων!

Αλληλοκαρφώνονται οι απατεώνες του “συνταγματικού τόξου”: Όλοι μαζί υπογράψαμε τις μειώσεις των συντάξεων!

Το δράμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ, φέρνοντας πλέον τους συνταξιούχους σε απελπιστική κατάσταση, κρύβει -συν τοις άλλοις- και την υποκρισία όλων των κομμάτων του “συνταγματικού τόξου”, τα οποία από κοινού ψήφισαν πέρυσι τον Αύγουστο, μαζί με το τρίτο Μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκε, αντί μιας απαντήσεως που να εξηγεί γιατί εξοντώνει τους συνταξιούχους, προτίμησε να δώσει στεγνά τους συνενόχους της στο έγκλημα αυτό. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ λέει ότι «γνωρίζει ότι στο περίφημο “mail Χαρδούβελη”, το οποίο δεν έγινε καν δεκτό ως βάση συζήτησης, προαναγγελλόταν η κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τον ευφημισμό του “ανασχεδιασμού” του. Και το κυριότερο: Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η πρόταση Γιούνκερ του Ιουλίου του 2015, που στήριξε αναφανδόν και με καμπάνιες, περιλάμβανε την άμεση και την οριστική κατάργησή του, χωρίς αναπλήρωση, για όλους» .

Η Συγγρού, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, “θυμάται ότι μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το καλοκαίρι του 2015 τον νόμο 4336/2015, που ρητά προέβλεψε ως μνημονιακή υποχρέωση την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Φαίνεται ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός εκείνων που βύθισαν τη χώρα στα χρέη και στην ύφεση δεν έχει όρια”. Την σκυτάλη πήρε κατόπιν ο ίδιος ο Κατρούγκαλος, ο οποίος με την σειρά του δήλωσε ότι “την κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν την ψήφισε μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι”.

Η κατάσταση, δηλαδή, έχει να κάνει με τα αλληλοκαρφώματα συνενόχων, οι οποίοι ψήφισαν πριν από έναν χρόνο το τρίτο Μνημόνιο από κοινού και συντεταγμένα, αλλά τώρα παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον “φόνο” των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και γενικότερα όλου του Ελληνικού Λαού, ο οποίος βλέπει το αβάσταχτο βάρος των Μνημονίων να τον εξουθενώνει και να τον εξοντώνει.

Σε αντίθεση με την βαθύτατα υποκριτική στάση όλων των κομμάτων του “συνταγματικού τόξου”, που νομιμοποίησαν με την υπογραφή τους (και) το αντεθνικό τρίτο Μνημόνιο, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα και δικαίωμα να μιλήσει για την αναγκαιότητα άρνησης και αντίστασης στα Μνημόνια και να πράξει πολιτικά αναλόγως αναλόγως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/allhlokarfwmata-metaju-twn-apatewnwn-tou-suntagmatikou-tojou.-oloi-mazi-upo#ixzz4DZbbnuNQ

Exit mobile version