Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται σε βάθος χρόνου η μνημονιακή κατοχή της χώρας

Συνεχίζεται σε βάθος χρόνου η μνημονιακή κατοχή της χώρας

Μπορεί το Brexit να ταρακούνησε συθέμελα τους εκπροσώπους του πιο σάπιου κατεστημένου στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά των διεθνών τοκογλύφων απέναντι στην Ελλάδα, γνωρίζοντας την ανύπαρκτη σθεναρή αντίσταση που θα συναντήσουν από το εγχώριο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους.

Δεν ανησύχησαν, λοιπόν, στο ελάχιστο από τις δηλώσεις του Τσίπρα για ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας μετά την νίκη του Brexit. Ούτε, φυσικά, έλαβαν υπόψιν τους τις δηλώσεις του Στουρνάρα, του Μητσοτάκη και του Χουλιαράκη, οι οποίοι ζήτησαν μείωση των απαιτούμενων «πρωτογενών πλεονασμάτων» μετά το 2018. Απλώς, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: εμείς αποφασίζουμε, εμείς διατάζουμε και τα θέματα θα ανοίγουν όταν εμείς θέλουμε και όχι εσείς. Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ έδωσε σαφές στίγμα, λέγοντας ότι ο στόχος για «πρωτογενές πλεόνασμα» ύψους 3,5% θα μπορούσε να ισχύσει για μια δεκαετία μετά το 2018(!) και μετά να μειωθεί σε ένα επίπεδο γύρω στο 2% με 2,5%.

Όταν στην Ελλάδα μιλούν για μείωση του στόχου από το 2019 κιόλας, ο Ντάισελμπλουμ τους προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα, όταν τους λέει «μετά από μια δεκαετία μπορούμε να το δούμε». Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν ανέχονται να ανοίγουν τέτοια θέματα στην Ελλάδα ούτε για εσωτερική κατανάλωση. Ειδικά για τους επόμενους μήνες οι παρενέργειες του Brexit θα τους απασχολήσουν ολοκληρωτικά για να ασχολούνται με τις «ανησυχίες» των υποτακτικών τους στην Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες και υπάρχουν όργανα που ελέγχουν την τήρηση των συμφωνιών. Είναι το κουαρτέτο/τρόικα, το Euro Working Group και τελικά το Eurogroup, που απλά δίνει την τελική έγκριση.

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση είναι χαρακτηριστικές για το ασφυκτικό καθεστώς το οποίο είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, συμπεριφερόμενοι στις εγχώριες κυβερνήσεις σαν να πρόκειται για κυβερνήσεις αποικίας και όχι Ανεξάρτητου Κράτους. Ανάγκασαν την κυβέρνηση Τσίπρα να αλλάξει διατάξεις νόμων, οι οποίοι μόλις είχαν ψηφιστεί. Στη συνέχεια την ανάγκασαν να καταθέσει πακέτο τροπολογιών σε άσχετο νομοσχέδιο, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμα και τα ασήμαντα προαπαιτούμενα. Στο τέλος την υποχρέωσαν να υπογράψει ακόμη και Μνημόνια Κατανόησης με καπιταλιστικές επιχειρήσεις (έκταση πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και ΟΤΕ), προκειμένου να μην υπάρχει καμμιά δυνατότητα υπαναχώρησης ή καθυστέρησης. Και αφού έγιναν όλα τα προαναφερόμενα, αφού οι τροϊκανοί μελέτησαν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, μόνο τότε άνοιξε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Έτσι, λοιπόν, έχουν σκοπό να πάνε μέχρι το 2018. Με πολύ σφιχτές διαδικασίες ελέγχου, οι οποίες θα βαθαίνουν το αποικιακό καθεστώς κατοχής της Χώρας. Αφού περάσει και το 2018, θα σκεφτούν τι θα κάνουν τα επόμενα χρόνια με την Ελλάδα. Θα μπορεί να δανειστεί από τις «αγορές»; Αν ναι, θα την σπρώξουν σ’ αυτό τον δανεισμό, διατηρώντας παράλληλα τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα», ώστε να μπορούν να παίρνουν και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού Εθνικού εισοδήματος για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν  δώσει. Αν όχι, στην περίπτωση δηλαδή που δεν μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί από τις «αγορές», τότε θα της δώσουν ένα ακόμη δάνειο, υπογράφοντας ένα κανονικό τέταρτο Μνημόνιο και όχι μόνον όρους για το «πρωτογενές πλεόνασμα».

Ανάλογα με το πώς θα είναι τότε η κατάσταση θα κάνουν και τις νέες ρυθμίσεις για το χρέος. Καθώς το «κούρεμα» έχει αποκλειστεί με τον πιο επίσημο τρόπο, θα βρουν τον τρόπο να μπορεί το Ελληνικό Κράτος των εντολοδόχων να είναι συνεπές στην καταβολή των τοκοχρεολυσίων. Αναμφίβολα, όμως, οι ρυθμίσεις θα είναι τέτοιες που και τον αποικισμό της Χώρας θα συνεχίσουν και την «κινεζοποίηση» του Ελληνικού Λαού όχι απλώς να συντηρούν αλλά να την βαθαίνουν.

Οι εντασσόμενοι στο «συνταγματικό τόξο» πολιτικοί σχηματισμοί, που θα διαχειρίζονται τα Μνημόνια προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων, θα είναι οι εγγυητές αυτής της δυσβάσταχτης για την Πατρίδα και τον Λαό αλυσίδας, η οποία θα τους έχει φυλακισμένους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-se-bathos-chronou-h-mnhmoniakh-katochh-ths-chwras#ixzz4DdMsJBtO

Exit mobile version