Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια για τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω Διαδικτύου

Η Συναγωνίστρια και Βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς τα υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε την ανησυχία της «Σχετικά με την αυξανόμενη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτύου».

Σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (OEDT) για το 2015, διογκώνεται η αγορά ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτύου στην Ευρώπη. Οι χρήστες έχουν ποικίλες επιλογές, διατηρούν την ανωνυμία τους και οι ουσίες παραδίδονται μέσω ταχυδρομείου. Η ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και των υπηρεσιών που προσφέρει, το καθιστούν πλέον ως δυνητική πηγή προμήθειας νόμιμων και παράνομων ουσιών. Είναι ολοφάνερο πως αποτελεί μια νέα απειλή και οι ειδικοί οφείλουν να επιδείξουν ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ρίζα του.

Στην απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, γίνεται σαφές ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν τις σχετικές έρευνες κάθε φορά που περιέρχονται σε γνώση τους καταγγελίες ή και πληροφορίες σχετικές με την παράνομη διακίνηση και διάθεση παράνομων ουσιών στο Διαδίκτυο. Αναφορικά με την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πώλησης παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όλων των πολιτών, σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, συναρμόδιες Υπηρεσίες, Αρχές και Φορείς εθνικού και διεθνούς επιπέδου. Παρ’ όλα αυτά, οι δυνάμεις τις Αστυνομίας θα πρέπει να στελεχωθούν πλήρως και να δοθεί προτεραιότητα στην επιμόρφωση του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις και να αποκτήσουν πρόσβαση στο deep web (αόρατο δίκτυο) και στους ανασυσταθέντες κρυπτογραφημένους ιστότοπους.

Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν πλήρης αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα με αυτή, με τον Ν. 4139/2013ορίστηκαν οι οργανισμοί και τα όργανα με έργο την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, τα οποία είναι η Εθνική επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και η Διυπουργική Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών. Βεβαίως, η νομοθεσία θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να αυστηροποιηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν νέες συνθήκες και εν συνεχεία να εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά την προσφιλή τακτική τους αρνήθηκαν να απαντήσουν. Είναι απαράδεκτο οι υπουργοί να αρνούνται την διενέργεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου προφασιζόμενοι ανυπόστατες δικαιολογίες. Αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν σκέπτονται ότι με αυτόν τον τρόπο εκείνοι είναι που εκτίθενται στην κοινωνία, καθώς δεν επιτελούν σωστά το έργο τους. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον είναι η αδυναμία τους να απαντήσουν στις καίριες ερωτήσεις που θέτουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν έχουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό των ενεργειών τους, δεν έχουν συντεταγμένη πολιτική δράση και δεν θέτουν στο επίκεντρο τον πολίτη και την κοινωνία. Αδιαφορούν για τον ελληνικό λαό και φροντίζουν να το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Τα ναρκωτικά είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία και μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες παγκοσμίως. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να επεκταθούν οι δραστηριότητες των ναρκωκυκλωμάτων και στο Διαδίκτυο, όπου χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες πληρωμών και την καινοτομία στο πεδίο της κρυπτογράφησης, να δημιουργήσουν ένα νέο κύκλωμα αγοράς και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών. Αυτό μάλιστα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους χρήστες του διαδικτύου και των γνωστών μηχανών αναζήτησης, ενώ πλέον στοχεύουν όχι μόνο στους ενήλικες, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες.

Είναι χρέος της Πολιτείας και του Κράτους Αλληλεγγύης να προστατεύει τους πολίτες και να διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή και υγιή διαβίωσή τους. Δυστυχώς, όμως, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν το έχουν καταφέρει, με αποτέλεσμα η ψυχολογία ιδιαίτερα των νέων να είναι σε χαμηλά επίπεδα και να αναζητούν διέξοδο από την μιζέρια τους. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ενέργειες για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών. Ο διαχωρισμός τους σε «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά και η νομιμοποίηση της πρώτης κατηγορίας θα αποτελέσει το πρώτο σκαλί για την ελεύθερη χρήση της δεύτερης. Στην Ελληνική Πολιτεία, όπως οι Έλληνες Εθνικιστές την οραματιζόμαστε, τα ναρκωτικά δεν έχουν καμία απολύτως θέση και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να εξαναγκάσει τον Έλληνα πολίτη να ζει αποκλεισμένος από τον κοινωνικό ιστό και να υποφέρει από νοσηρές εξαρτήσεις.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει κοινοποιήσει τις θέσεις του επί του ζητήματος των ναρκωτικών και έχει κινητοποιηθεί με δράσεις για την επαγρύπνηση της Ελληνικής Νεολαίας. Είτε το εμπόριο πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου είτε με φυσική παρουσία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένες δράσεις και με την συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων, Αρχών και Υπουργείων, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αυτής της κατάστασης, κάτι το οποίο οι μέχρι τώρα συστημικές κυβερνήσεις δεν διέθεταν. Η Χρυσή Αυγή όμως διαθέτει, και μια πραγματικά Εθνική Κυβέρνηση που θα θέτει επίκεντρο τον Έλληνα πολίτη θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες και κατάλληλες συνθήκες για την καταπολέμηση του εμπορίου με τον θάνατο.

Επιμέλεια κειμένου: Ξένια Σαρατσιώτη

Exit mobile version