Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια σχετικά με τον κρατικά εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο φορέα ο οποίος συνεργεί στη δραστηριότητα ΜΚΟ κατά των συνταγματικά προστατευόμενων θεσμών του γάμου και της οικογένειας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κρατικά εποπτευόμενος και επιχορηγούμενος φορέας συνεργεί στη δραστηριότητα ΜΚΟ κατά των συνταγματικά προστατευόμενων θεσμών γάμου και οικογένειας»     

Το ίδρυμα «Αρχεία Ταινιών Ελλάδος-Ταινιοθήκη της Ελλάδος» είναι ο επίσημος φορέας συγκέντρωσης, διάσωσης και προβολής της κινηματογραφικής κληρονομιάς. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός λειτουργίας της Ταινιοθήκης καλύπτεται από την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και από τη συμμετοχή της σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο 10o Outview (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) Film Festival  της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην ταινιοθήκη της Ελλάδος 14 – 24 Απριλίου 2016, πωλούνταν βιβλία έκδοσης της Μ.Κ.Ο. «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», που διεκδικεί δικαίωμα στην υιοθεσία και στην δημιουργία ανάδοχης οικογένειας από λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς γονείς.

Ειδικότερα πωλούνταν: α) ένα εικονογραφημένο βιβλίο με παραμύθια, το οποίο τιτλοφορείται: «Η Αλίκη κοιτάζει τον καθρέφτη» και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για μια μικρούλα που βρίσκει την χαρά και την ασφάλεια σε οικογένεια με δύο gay μπαμπάδες,

β) ένα βιβλίο με τίτλο «Μικρές Οικογενειακές Ιστορίες» που απευθύνεται σε εφήβους. Αποτελείται από τρία διηγήματα, το πρώτο είναι η ιστορία μιας μικρούλας που μεγαλώνει σε μια οικογενειακή «κολεκτίβα» ως το παιδί δύο λεσβιών και δύο gay ανδρών, το δεύτερο περιγράφει την επικοινωνία ενός αγοριού που μεγαλώνει σε μια κανονική οικογένεια με δύο συνομήλικά του αγόρια που τα μεγαλώνουν δύο μαμάδες, το τρίτο μιλάει για την τρανς γονεϊκότητα.
Οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ανέχονται τη διαφορετικότητα (και) στις σεξουαλικές προτιμήσεις. Αυτό είναι θεμιτό, αρκεί η διαφορετικότητα να μην ενθαρρύνεται ενάντια στους νόμους της φύσης και στην πατροπαράδοτη δομή της οικογένειας και να λαμβάνει υπόψη τη θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική συνείδηση, ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του συνόλου του λαού.
 Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος, «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους». Ως οικογένεια ορίζεται η θεσμοθετημένη βιο-κοινωνική μονάδα που αποτελείται από δύο τουλάχιστον ενήλικα άτομα, μη συγγενικά εξ αίματος, που έχουν συζευχθεί, καθώς και (τα κατιόντα μέλη) τέκνα αυτών, η καλούμενη έτσι και “πυρηνική οικογένεια”, ενώ ως γάμος νοείται η νόμιμη ένωση και συμβίωση ζευγαριού, ήτοι η σύσταση οικογένειας μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Επομένως η οικογένεια έχει άμεση πηγή της τον γάμο, την θεσμικά δηλαδή ρυθμιζόμενη από την Πολιτεία συζυγία ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να προβαίνει σε ρυθμίσεις τέτοιες, οι οποίες θα τείνουν ευθέως στην διατήρηση, ενίσχυση και προαγωγή του γάμου και του οικογενειακού θεσμού, όπως νοείται συνταγματικά, και να απόσχει από ρυθμίσεις οι οποίες τείνουν στην αποσταθεροποίηση και αποσάθρωση τους. 
Με την πώληση των βιβλίων με το παραπάνω περιεχόμενο, αλλά και τη δραστηριότητα ΜΚΟ που διεκδικούν δικαίωμα στην υιοθεσία και στην δημιουργία ανάδοχης οικογένειας από λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς γονείς, επιχειρείται στον τόπο μας η από το παράθυρο νομιμοποίηση ενός ανορθόδοξου οικογενειακού «προτύπου», μια «εναλλακτική μορφή οικογένειας», που πλήττει άμεσα τον καθιερωμένο από τον Θεό, την φύση και την κοινωνία θεσμό της οικογένειας, η οποία αποτελεί το φυσιολογικό κύτταρο της κοινωνίας. Για να είναι ψυχικά ισορροπημένο, ό,τι πιο αγνό και ιερό έχει η κοινωνία, το παιδί, έχει την ανάγκη πατέρα και μητέρας· όχι «γονέα Α» και «γονέα Β».
Είναι απαράδεκτο κρατικά εποπτευόμενοι και επιχορηγούμενοι φορείς, αντί να προωθούν τον καθιερωμένο από τον Θεό, την φύση και την κοινωνία πατροπαράδοτο θεσμό της οικογένειας, να αφήνουν τις εύπλαστες και ευαίσθητες ψυχές των παιδιών μας στα χέρια κάποιων ΜΚΟ, οι οποίες δουλεύουν μεθοδικά, συστηματικά, ύπουλα και επικίνδυνα για την αποσταθεροποίηση και αποσάθρωση του γάμου και της οικογένειας ως θεσμού και του ρόλου της στην κοινωνία, στο κράτος και στο Έθνος μας. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον, από κρατικά εποπτευόμενο ή επιχορηγούμενο φορέα της αρμοδιότητάς τους, πράξη ή παράλειψη, που θα πλήττει τους συνταγματικά προστατευόμενους θεσμούς του γάμου και της οικογένειας;
2) Με τι ποσά επιχορηγείται από τη σύστασή της η εν λόγω ΜΚΟ μέχρι και σήμερα ανά έτος;

Aρ. Πρωτοκόλλου: 6823
Αθήνα, 06/07/2016
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-schetika-me-ton-kratika-epopteuomeno-kai-epichorhgoumeno-forea-o-op#ixzz4DfF5dMCz

Exit mobile version