Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγέλαφος: Εκνευρίστηκαν οι κομμουνιστές για την “καλλιτέχνη” που έκανε σεξ (!) με το άγαλμα του Λένιν

Η είδηση, όπως δημοσιεύθηκε σε καθεστωτικά ιστοσελίδα, είναι -κυριολεκτικά- για γέλια και για κλάμματα.

Κάτω από τον τίτλο “Σάλος για την καλλιτέχνη που “κάνει σεξ” με το άγαλμα του Λένιν” διαβάζουμε τα εξής: “Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία από την έκθεση φωτογραφίας και βίντεο της Μαρίας Σιμστούκ η οποία «τόλμησε» να απαθανατίσει τον εαυτό της σε προκλητικές σκηνές με εμβληματικά αγάλματα της Ρωσίας όπως αυτό του Λένιν. Η νεαρή καλλιτέχνης δημιούργησε το πρότζεκτ με τίτλο «Ερωτικός Βανδαλισμός» στην Κριμαία. Εκμεταλλευόμενη το σκοτάδι που της έδινε την απαραίτητη κάλυψη η Σιμτσούκ φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τον εαυτό της σε άσεμνες στάσεις πάνω σε διάφορα αγάλματα. Ωστόσο όταν επιχείρησε να παρουσιάσει την έκθεσή της στη Μόσχα η πρόταση της δεν έγινε δεκτή στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών. Ωστόσο αυτό δεν την πτόησε με την ίδια να «απαντά» παρουσιάζοντας την έκθεσή της σε γκαλερί της ρωσικής πρωτεύουσας. «Δεν είναι βανδαλισμός πραγματικά, αλλά αγάπη, χωρίς κάποια αρνητική έννοια ή καταστροφή» εξηγεί η καλλιτέχνης χαρακτηρίζοντας τον Λένιν ως το πιο ερωτικό πρόσωπο: «είναι τρελά ερωτικός, γιατί κρατάει κόκκινη σημαία, είναι καραφλός κι έχει μια κλασική φαλλική όψη». Η έκθεσή της πάντως προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας που τη χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή» και την κάλεσε να επισκεφθεί ψυχίατρο”.

Θα ξεκινήσουμε τον σχολιασμό μας από το τέλος. Όντως, μόνο ψυχικά ασθενής μπορεί να είναι κάποια που φαντάζεται ως… απόλυτα ερωτικό αντικείμενο του πόθου τον “βλογιοκομμένο” Λένιν, ο οποίος σύμφωνα με την ανισόρροπη θαυμάστριά του «είναι τρελά ερωτικός, γιατί κρατάει κόκκινη σημαία, είναι καραφλός κι έχει μια κλασική φαλλική όψη»!

Γρήγορα στην Σκουφά 62, στον πέμπτο όροφο και στο γραφείο του εκεί ψυχιάτρου, όπως θα έλεγε και ένας πασίγνωστος εγχώριος ραδιοφωνικός παραγωγός… Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή είναι σίγουρο ότι θα βγουν αρκετά από τα ντόπια “ορφανά” του Λένιν και θα εκφράσουν τον αποτροπιασμό “για την πρόκληση στην μνήμη του Λένιν”, ας τους πληροφορήσουμε ότι στην ζωή “όλα είναι δανεικά”, για να μιλήσουμε στην γλώσσα του χρήματος, η οποία είναι και η μόνη που κατανοούν και αγαπούν.

Όταν διάφορα εξαμβλώματα και εκτρώματα βλασφημούσαν, απεικονίζοντας ανδρικά μόρια δίπλα σε σύμβολα της Ορθοδοξίας, βαφτίζονταν απ’ αυτούς τους “κουλτουριάρηδες” ως “τέχνη η οποία δεν έχει όρια και δεν υπόκειται σε απαγορεύσεις”, τότε δεν έτρεχε τίποτα.

Τώρα που τα… σκάγια βρήκαν το άγαλμα του Λένιν παριστάνουν τους αγανακτισμένους και τους εύθικτους. Περαστικά, και εις άλλα με υγείαν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ekneurismos-twn-kommounistwn-gia-thn-kallitechnh-pou-ekane…-sej-me-to-a#ixzz4DkjblY9O

Exit mobile version