Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όμηρος της πειθαρχικής του δίωξης ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όμηρος της πειθαρχικής του δίωξης ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης

Τρίτη και τελευταία συνεδρίαση σήμερα για την κατάθεση του εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρη Χατζησταμάτη, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 βρέθηκε έξω από το Κοράλλι και μίλησε με την παρέα του Παύλου Φύσσα.

Ο Χατζησταμάτης δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει με βεβαιότητα κάποιον εκ των κατηγορουμένων, λέγοντας μόνο για δύο εξ αυτών ότι «είμαι μπερδεμένος ανάμεσα στον κύριο και τον κύριο, ίσως ήταν κάποιος από τους δύο, αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%».

Είπε ότι δεν έχει «εικόνα για το τι είναι τα τάγματα εφόδου» και ότι εκείνο το βράδυ πίστεψε πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο παρέες είχε αθλητικό περιεχόμενο και μόνο την επόμενη μέρα ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων σχημάτισε την εντύπωση ότι ήταν πολιτικό το ζήτημα.

Από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης, προέκυψε ότι ο μάρτυρας είναι ουσιαστικά «όμηρος» της πειθαρχικής δίωξης που ξεκίνησε εναντίον του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την επόμενη μέρα της ανθρωποκτονίας.

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται στα πλαίσια της πειθαρχικής διαδικασίας βάρυναν και ακόμα τον βαρύνουν ψυχολογικά στις καταθέσεις που έχει δώσει για την υπόθεση Φύσσα τόσο στις ανακρίτριες όσο και στο ακροατήριο. Από τις 19-09-2013, ο Χατζησταμάτης μετατέθηκε με κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης από την εξωτερική φρουρά του Κορυδαλλού στο τμήμα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (!) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikh-chrushs-aughs-omhros-ths-peitharchikhs-tou-diwjhs-o-marturas-dhmhtrhs#ixzz4DpkfrLE1

Exit mobile version