Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιχειρούν να θεσμοθετήσουν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις – «Μπράβο» Καμμένε και συριζαίοι… Άντε και απεργία την ώρα θερμού επεισοδίου!

Επιχειρούν να θεσμοθετήσουν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις - «Μπράβο» Καμμένε και συριζαίοι... Άντε και απεργία την ώρα θερμού επεισοδίου!

Αντιγράφουμε από την στήλη «Βηματοδότης» το ομολογουμένως φρικιαστικό απόσπασμα:

«Με τροπολογία που εισήχθη νύκτωρ στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο… συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις. Και έγινε (και πρόκειται να συνεχιστεί να γίνεται) το έλα να δεις. Την τροπολογία έφερε στη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη με το αιτιολογικό ότι είναι θεσμικός ο συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να υπάρχει και σε αυτές ελεύθερη έκφραση. Αφήστε που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες νόμους και από το Σύνταγμα. Δηλαδή, αν τελικά ψηφιστεί, θα μπορούν οι ένστολοι συνδικαλιστές να κηρύττουν και απεργία στον Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία; Ή να προχωρούν σε λευκή απεργία; Ή τέλος να αποφασίζουν (προφανώς διά ψηφοφορίας) πώς θα λειτουργεί μια στρατιωτική μονάδα, παρακάμπτοντας τον διοικητή (όπως προβλέπουν και οι στρατιωτικοί κανονισμοί);»

Εύλογα, φυσικά, τα ερωτήματα που θέτει η στήλη και τα αποτελέσματα του συνδικαλισμού σε τέτοιες ευαίσθητες υπηρεσίες τα γνωρίζουμε πολύ καλά.

Από τις διαλυτικές και ηττοπαθείς παραινέσεις των μπολσεβίκων στο Μικρασιατικό Μέτωπο, για τις οποίες ήταν υπερήφανοι, λέγοντας ότι «επιδίωξαν την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία», μέχρι τις επιστολές Ζαχαριάδη για να μην πολεμήσουν οι μπολσεβίκοι στο Έπος του 40.

Τις γνωρίζουμε και από άλλα ιστορικά παραδείγματα, όπως την δράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, η οποία έστηνε απεργίες στην γερμανική αμυντική βιομηχανία, την ώρα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες της χώρας που την φιλοξενούσαν να μην έχουν ούτε σφαίρες.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι αναμενόμενα από μπολσεβίκους, αφού την τροπολογία την κατέθεσε συριζαία. Αυτό που δεν μας λέει, όμως, ο «Βηματοδότης», είναι ότι για να εισαχθεί προς ψηφοφορία μία τροπολογία, γεγονός που όπως φαίνεται έχει ήδη γίνει, πρέπει να την αποδεχτεί ο αρμόδιος υπουργός, στην προκειμένη ο Πάνος Καμμένος.

Άντε, Πάνο Καμμένε. Πρώτα θα θεσμοθετήσεις τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά θα κηρύξεις την «ΕΔ Α.Ε.» προβληματική και ακολούθως θα προχωρήσεις στην πτώχευση και το ξεπούλημα. Την διαδικασία την ξέρεις, άλλωστε… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-tropologia-epicheiroun-na-thesmothethsoun-ton-sundikalismo-stis-enoples#ixzz4E1QIOlJ1

Exit mobile version