Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΕΝ ΑΝ ΜΕΝ

Ήταν 4 Ιουνίου πριν 20 χρόνια, όταν ο στρατός του κομμουνιστικού καθεστώτος άνοιξε πυρ ενάντια στην συγκέντρωση των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας είχε ανακοινώσει επίσημα  2.400 νεκρούς, ενώ οι επίσημες αρχές είχαν παραδεχθεί 241 εκτελεσθέντες. Εκείνο το βράδυ το καθεστώς έβαζε τέλος στα όνειρα των φοιτητών για εκδημοκρατισμό και αποκαθήλωση της νομεκλατούρας. Πάρα πολλοί διαδηλωτές καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές φυλάκισης. Μεταξύ αυτών και ο Ουάνγκ Γιουν Τάο, που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, κάποιες λίγες δεκάδες διαδηλωτών της Τιεν Αν Μεν εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να κρατούνται στις κινέζικες φυλακές.

Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνον οι κομμουνιστές σαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι νεοφιλελεύθεροι όπως η ηγεσία της Ν.Δ., όλοι αυτοί που παριστάνουν τους “ευαίσθητους” για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την κομμουνιστική τυραννία που υπάρχει στην Κίνα και κάνουν δουλειές και εμπορικές συμφωνίες με το καθεστώς.

N.K.

Exit mobile version