Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνθηκαν οι τοκογλύφοι απέναντι στους υποτακτικούς των Αθηνών: Το κουαρτέτο ζητά μείωση κατώτατου μισθού και μαζικές απολύσεις!

Αποθρασύνθηκαν οι τοκογλύφοι απέναντι στους υποτακτικούς των Αθηνών: Το κουαρτέτο ζητά μείωση κατώτατου μισθού και μαζικές απολύσεις!

Ίχνος ανθρωπισμού δεν δείχνουν τα αδίστακτα μέλη του κουαρτέτου (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μηχανισμός Σταθερότητας και ΔΝΤ), οι οποίοι απέναντι σε μια εθελόδουλη και υποτακτική κυβέρνηση συνεχίζουν να ζητούν την εφαρμογή νέων επαχθών μνημονιακών μέτρων. 

Το έγγραφο 21 σελίδων, που παραδόθηκε στην κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, σκιαγραφώντας τις ριζικές αλλαγές που ζητούν στην αγορά εργασίας οι δανειστές.

Σύμφωνα με το υπόμνημα ο σημερινός κατώτατος μισθός θεωρείται υψηλός (!), ενώ ζητούν…. μεταρρυθμίσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, την ίδια ώρα που για τις επιχειρήσεις ζητούνται τα δικαιώματα των ομαδικών απολύσεων αλλά και της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

Επιπλέον, υπονομεύεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, καθώς για να κηρυχθεί μια τέτοια θα πρέπει να αποφασιστεί από την πλειοψηφία των εργαζομένων του εκάστοτε χώρου (και όχι του συνδικαλιστικού φορέα που ως τώρα ίσχυε). Ακόμα οι δανειστές ζητούν μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε οι εργαζόμενοι να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κατά κανόνα βγάζουν τις απεργίες “παράνομες και καταχρηστικές”.

Με λίγα λόγια ζητούν μια ολοκληρωτική σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων, τους οποίους θέλουν άμεσα να αντικαταστήσουν με λαθρομετανάστες εργάτες, οι οποίοι θα πληρώνονται με ψίχουλα και δεν θα αντιδρούν.

Η Χρυσή Αυγή ως η μόνη φωνή Εθνικής Αντίστασης θα συνεχίσει τον Αγώνα ενάντια σε όλες τις εθνομηδενιστικές μνημονιακές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apothrasunthhkan-oi-tokoglufoi-apenanti-stous-upotaktikous-twn-athhnwn-to-k#ixzz4E2WztQwY

Exit mobile version