Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι γίνεται με το χρέος των 140 εκατ. ευρώ του ΠΑΣΟΚ;

Τι γίνεται με το χρέος των 140 εκατ. ευρώ του ΠΑΣΟΚ;

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να φυτοζωεί ως πολιτικός οργανισμός και να βρίσκεται σε ετοιμοθάνατη κατάσταση, το ζήτημα όμως της ατασθαλίας στα οικονομικά του, τόσο με το απίστευτο χρέος των 140 εκατ. ευρώ, όσο και με την «μαύρη τρύπα» των 15 εκατ. ευρώ,  είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες, αφού επί της ουσίας από την δική τους τσέπη έγινε η αφαίμαξη αυτού του τεράστιου ποσού.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: που πήγαν τα 15 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2008;

Ο Σπυρόπουλος, στην απάντηση την οποία έδωσε, υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι στην πραγματικότητα τα 15 εκατ. ουδέποτε υπήρξαν! Μπορεί κάθε επιχείρηση ή απλός φορολογούμενος να πρέπει να συμμορφώνεται σε συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου, αλλά σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα του άλλοτε γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, τέτοια υποχρέωση δεν ισχύει για το κόμμα!

Ο Σπυρόπουλος, δηλαδή, ως επιχειρηματίας αλλά και ως διοικητής του ΙΚΑ, έπρεπε να διατηρεί ένα ταμείο το οποίο να «αντέχει» σε φορολογικό έλεγχο. Ως ΠΑΣΟΚ, όμως, είχε απαλλαγή! 15 εκατ. ευρώ λείπουν από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δεν συνιστούν θέμα!

Πέρα από τις όποιες δικαιολογίες του Σπυρόπουλου, το ζήτημα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διαλευκανθεί πλήρως, καθώς αφορά χρήματα του Ελληνικού Λαού τα οποία δοθήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα το οποίο έκανε την απάτη πολιτική επιστήμη, φαίνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με τις χρόνιες επιλογές του.

Οι δε πονηρές σκέψεις για αλλαγή ονόματος και ΑΦΜ για το αμαρτωλό αυτό κόμμα, πρέπει να πέσουν άμεσα στο κενό. Την στιγμή που ο απλός Έλληνας βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση, ακόμη και για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ, δεν είναι δυνατόν το ξοφλημένο (ηθικά, πολιτικά, οικονομικά) ΠΑΣΟΚ των εκατοντάδων εκατ. ευρώ χρέους να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-ginetai-me-to-chreos-twn-140-ekat.-eurw-tou-pasok#ixzz4E8E5hAM1

Exit mobile version